REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

(Papildyta 19:11 val.) Didžiosios Britanijos įstatymas dėl interneto ir mobiliųjų telefonų kontrolės sukėlė pasipiktinimą.

(Papildyta 19:11 val.) Didžiosios Britanijos įstatymas dėl interneto ir mobiliųjų telefonų kontrolės sukėlė pasipiktinimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžiojoje Britanijoje pirmadienį paskelbus apie vyriausybės planus priimti interneto ir mobiliųjų telefonų kontrolės įstatymą kilo aktyvistų pasipiktinimas, skelbia CNN.

REKLAMA

Vyriausybė nori suteikti teisę policijai ir žvalgybos agentūroms tikrinti mobiliųjų telefonų skambučius, žinutes, elektroninius laiškus ir internetinę veiklą, informavo Vidaus reikalų ministerija.

„Tai nesuteiks jiems priėjimo prie visų skambučių ar elektroninių laiškų turinio. Vyriausybė nesiekia pakeisti egzistuojančio įstatymo“, - informavo ministerija, atsakinga už šalies saugumą.

Vidaus reikalų ministerijos pranešimais, naujasis pasiūlymas yra būtinas „tam tikromis aplinkybėmis tiriant rimtą nusikaltimą ar terorizmo atvejį bei siekiant apsaugoti visuomenę nuo to“.

REKLAMA
REKLAMA

Organizacija „Open Rights Group“ internete pateikė peticiją dėl šio plano.

Pirmadienį daugiau nei 13 tūkst. žmonių pateikė prašymus vyriausybei, kuriuose teigiama: „Aš nenoriu, kad vyriausybė bandytų perimti kiekvieną elektroninį laišką, socialinio portalo „Facebook“ duomenis ir kitą informaciją internete“.

Grupė šį planą vadina „beprasmiu, nusikaltėliams lengvai apeinamu bei neteisėtu - masinė priežiūra būtų mūsų esminių teisių į privatumą pažeidimas“.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžioji Britanija ketina leisti vienai savo žvalgybos agentūrai tikrinti mobiliųjų telefonų skambučius, žinutes, elektroninius laiškus bei internetinę veiklą. Tokiu būdu siekiama kovoti su nusikaltimais ir terorizmu, informavo Vidaus reikalų ministerija.

„Svarbu, kad policija ir saugumo pajėgos turėtų priėjimą prie komunikacijų duomenų dėl tam tikrų aplinkybių tiriant rimtus nusikaltimus ir terorizmo atvejus bei siekiant apsaugoti visuomenę nuo jų “, – sakė ministerijos atstovas.

Pasiūlytas įstatymo projektas jau sulaukė griežtos kritikos dėl kišimosi į privatumą ir asmeninius reikalus.

REKLAMA

„Vyriausybė tiksliai nepaaiškino, kodėl nusprendė slapta klausytis mūsų be teisėjo orderio, kaip anksčiau visada būdavo, – „BBC News“ sakė parlamento narys Davidas Davisas. – Tai nereikalingas valstybės galios išplėtimas“.

Tikimasi, kad naująjį įstatymą gegužę paskelbs karalienė.

Šiuo metu britų agentūros, gavusios Vidaus reikalų ministerijos pritarimą, turi teisę tikrinti tam tikrų asmenų, kurie yra susiję su vykdomu tyrimu, telefonų skambučius ir elektroninius laiškus.

Pagal naująjį įstatymą bus reikalaujama, kad interneto kompanijos naudotųsi technine įranga, leidžiančia vyriausybės komunikacijų centrui tiesiogiai prieiti prie ryšių duomenų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų