REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys Valdemaras Valkiūnas savaitgalį Vilniuje įvykusiame Lietuvos respublikonų partijos neeiliniame suvažiavime buvo išrinktas šios partijos pirmininku.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentaras neslepia turįs didelių ambicijų didžiojoje politikoje. Pasak jo, pirmiausia reikėtų išsklaidyti visuomenėje dar nuo Sąjūdžio laikų sukurtą iliuziją, jog būtent Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai yra tikrieji ir vieninteliai Lietuvos patriotai, Lietuvos Respublikos sargai.

REKLAMA

„Konservatoriams nerūpi kultūros, etnokultūros politika, Lietuvos istorijos traktavimo reikalai. Jiems nesvarbu, kad Švietimo ir mokslo ministerija iš mokyklų ir universitetų išgujo tautiškas nuostatas. Jie nuolatos išduoda savo įsitikinimus ieškodami koalicijos partnerių savivaldybėse“, – respublikonų suvažiavime kalbėjo Seimo narys V. Valkiūnas.

Pasak jo, labai svarbu, kad visuomenėje atsirastų tvirtas vertybes propaguojanti partija. „Tai ir yra niša respublikonams“, – teigė Seimo narys V. Valkiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak politiko, Respublikonų partija nuo kitų skirsis atviru mąstymu bei nuostata Europos Sąjungos (ES) atžvilgiu.

„ES juda ne demokratijos, o diktatūros kryptimi. Iš Briuselio ateinančios direktyvos reguliuoja vis daugiau sričių, apima socialinę apsaugą, kultūrą, valstybės sienų apsaugą, teisę, mokesčius ir vis naujas funkcijas, kurias iki šiol reguliavome patys. Sprendimai kuriami piliečių neišrinktų ir niekam neatskaitingų Briuselio biurokratų, o jų godumas vis didėja. Jau turime ES prezidentą, ES užsienio reikalų ministrą, euro zonos centrinį banką, tuoj turėsime ir finansų ministeriją, kontroliuosiančią euro zonos valstybių biudžetus“, – stiprėjančią ES įtaką valstybėms narėms kritikavo Seimo narys V. Valkiūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„ES nustato Lietuvai vienas mažiausių išmokų žemdirbiams, skiria pinigų tiems, kas atsisako, pavyzdžiui, žvejybos, supjausto laivus ir išeina į socialiai remtinų žmonių gretas. Niekas nesiruošia laikytis įsipareigojimų ir suteikti būtiną finansavimą Ignalinos atominės elektrinės uždarymui. Tuo tarpu atsiranda norinčių, kad ES už mus nustatytų ir krašto apsaugos bei užsienio politiką. Ar tikrai mes tokie bejėgiai, kad norime likti beteisiais?“ – klausė politikas.

Pasak V. Valkiūno, stipriai valstybei būtina tvirta Prezidento institucija: „Mums pasisekė, kad dabartinė Prezidentė Dalia Grybauskaitė yra atsakinga ir autoritetinga, aktyviai dalyvaujanti Lietuvos vidaus gyvenime. Ji yra ne tik tautos simbolis, skatinantis telktis ir vienytis, bet ir reikšminga veikėja, siekianti ištraukti valstybę iš korupcijos bei senųjų klanų liūno. Respublikonai turėtų prisidėti remiant stiprią Prezidento instituciją“, – Respublikonų partijos suvažiavime kalbėjo Seimo narys V. Valkiūnas.

V. Valkiūnas į Seimą išrinktas vienmandatėje Biržų–Kupiškio apygardoje kaip nepartinis kandidatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų