REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė įsipareigojo iki 2015 m. gruodžio 31 d. išplatinti į naująją atominę elektrinę einančius kelius, sutvarkyti viadukus ir atlikti kitus būtinus kelių infrastruktūros darbus, sako energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek tiksliai tai kainuos, parodys tolesni skaičiavimai, tačiau kaina turėtų būti apie 200 mln. litų, pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo teigė ministras.

REKLAMA

„Numatoma, kad 2015 m. gruodžio 31 d. maršrutas turėtų būti baigtas. Buvo išsakyta daug labai naudingų techninių pastabų, kaip tą įvykdyti, kadangi maršrutas eina ir per savivaldybių teritorijas. Reikia rekonstruoti, sustiprinti daugelį viadukų, geležinkelio pervažų. Visas maršruto ilgis yra per 500 km“, – kalbėjo A. Sekmokas.

Pasak jo, į naująją atominę elektrinę vedantiems keliams bus suteiktas valstybinės reikšmės kelių statusas. Kiek tiksliai kelių sutvarkymas kainuos valstybei, pasak ministro, parodys konkrečios institucijos atlikti skaičiavimai. Kokia institucija šiuos skaičiavimus atliks, ministras neįvardino.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai, matyt, apie 200 mln. litų“, – atsakė A. Sekmokas, paprašytas įvardinti bent apytikslę sumą.

Lenkai stebi Visagino AE projekto situaciją

Nors ir pasitraukusi iš Visagino atominės elektrinės (AE) statybų projekto, Lenkija vis dar stebi situaciją, ir kai bus pasirašyta koncesijos sutartis, ji gali priimti sprendimą grįžti, prognozuoja energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

„Aš manau, kad iš Lenkijos pusės iš tikro stebima situacija. Mes turime labai svarbų žingsnį – parafuotą koncesijos sutartį. Manyčiau, kad galutiniai Lenkijos pusės sprendimai turėtų būti jau turint pasirašytą koncesijos sutartį“, – pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo sakė ministras.

„Tokia mano prognozė, tačiau prognozuoti yra labai nedėkingas dalykas“, – pridūrė jis.

„Projektas yra regioninis, ir regioninių valstybių dalyvavimas, be abejo, yra svarbus“, – paklaustas, ar Lietuva yra suinteresuota, kad lenkai grįžtų, atsakė A. Sekmokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų