REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rašytojas, filosofas Vytautas Rubavičius mano, kad Visagino atominės elektrinės projektu Lietuvai neriama didžiulė kilpa – paskolos ir klaikios technologijos kilpa.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiaip ar taip, tos technologijos atėjusios iš karinės pramonės, jos kurtos žmonėms naikinti, bet pasinaudota tam tikromis jų savybėmis gaminti energiją. Fizikai patys ne iki galo žino procesus, kurie vyksta atominiame reaktoriuje“, - „Vakaro žinioms“ sakė V. Rubavičius.

REKLAMA

Pasak jo, tai yra didžiuliai pinigų srautai, kuriuos kažkas kontroliuos. Tai yra gundymas pinigais. Jie eis per kažkieno rankas, kažkas tuos pinigus valdys, taigi valdys ir politinį elitą bei visą Lietuvą ilgus metus. Tai yra pinigai, kurie tampa valdžia, ir valdžia, kuri konvertuojama į pinigus. Taigi niekam neįdomu, kiek kainuos elektra, elektrinė. Be to, kuo didesnės prekių ir paslaugų kainos, tuo didesnis PVM. Todėl valdžia suinteresuota net didinti kainas.

REKLAMA
REKLAMA

Dienraščiui priminus, kad estai ir latviai prie elektrinės statybų žada prisidėti tik tuo atveju, jei matys, kad tai ekonomiškai naudinga, filosofas sako, kad projektas jau netrukus įsivažiuos, mes būsime pakankamai investavę, tai lietuviai imsis projekto, ko gero, vieni. „Atsiras gal ir norinčiųjų tarsi padėti, nes žinos - valstybė bet kuriuo atveju turės sumokėti viską. Taigi čia vyksta Lietuvos apiplėšimas mūsų pačių rankomis. Nes niekas atvykęs neapiplėšia šalies, jei nėra vietinių rankų, kurios tai padėtų daryti“, - pažymėjo V. Rubavičius.

Paklaustas, ar įvykių kontekstas – visuomenės dėmesys įvykiams Garliavoje, „Snoro“ reikalams, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos perversmui, netgi Vyriausybės siūbavimams, kylančioms kainoms – nėra valdančiųjų svajonė elektrinės sutarties pasirašymui, filosofas sakė, kad, kad tokiam projektui kiti skandalai, nukreipiantys visuomenės dėmesį, yra labai patogūs saviems tikslams pasiekti. „Akivaizdu - visuomenė tikrai išgyvena dėl mergaitės likimo, tad tas atominės elektrinės projektas nėra regimas žmonių sąmonėje. Be abejo, tai labai patogi situacija politikams, kurie linkę tokius dalykus išnaudoti“, - „Vakaro žinioms“ sakė V. Rubavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų