REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Lietuvos degalinėse degalų kainos vėl pašoko iki rekordinių nuo Nepriklausomybės atkūrimo aukštumų - brangiausias A95 benzinas „Statoil“ degalinėse kainavo 5,05 lito už litrą (Lt/l), o dyzelinas - 4,72 Lt/l. Tačiau paradoksas, kad brangiems degalams pradėjus negailestingai tuštinti vairuotojų kišenes, sužibo viltis susigrąžinti klientus pastaraisiais metais nuostoliuose besimurkdančioms viešojo transporto įmonėms.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, niekas nežino, kiek turėtų pabrangti degalai, kad gyventojai masiškai persėstų į autobusus ir troleibusus. Jau dabar dalis mažesnes pajamas gaunančių gyventojų metė įprotį važinėti asmeniniais automobiliais ir persėdo į viešąjį transportą, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Tačiau, pasak bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ generalinio direktoriaus Gintaro Nakučio, rytais savo automobilius paliekančių garažuose vis dėlto - vienetai. Tuo tarpu bendrovės „Kauno autobusai“ generalinio direktoriaus Mindaugo Grigelio teigimu, jie apskaičiavo, kad 2012 metų sausį-vasarį keleivių, važiuojančių bendrovės transportu, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, padaugėjo 6 proc.

Iš visų apklaustų viešojo transporto bendrovių bilietų kainas žadėjo kelti tiktai Vilniaus tolimojo susisiekimo autobusais kompanija „Toks“. Pasak jos generalinio direktoriaus Arūno Indrašiaus, tai bus daroma po Velykų ir važiavimo bilietų kaina jo bendrovės autobusuose greičiausiai ūgtels 3-4 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Kitaip augant degalų kainoms žada elgtis kita didžiausia šalies tolimojo susisiekimo kompanija, laikinojoje sostinėje įsikūrusi „Kautra“. Jos generalinio direktoriaus Lino Skardžiuko tvirtinimu, „kuro nuostolius tikimasi kompensuoti iš didėsiančio keleivių srauto“.

Tuo tarpu, pasak Lietuvos dviratininkų bendrijos pirmininko Lino Vainiaus, kol kas dėl degalų pabrangimo dviratininkų jei ir padaugėjo, tai labai nedaug. „Lietuviai kažkodėl įsikalę į galvą, kad dviračiais važinėja vieni skurdžiai. Toks požiūris Vakarų Europoje ir kitose civilizuotose šalyse atrodytų visiškai barbariškas. Tačiau vidutinis lietuvis jau geriau važinės surūdijusiu golfu, negu persės ant modernaus dviračio“, - „Respublikai“ sakė L. Vainius. Vis dėlto, pasak jo, ir čia ledai po truputį laužomi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų