REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skandinavijos draudimo bendrovė „If“ išanalizavo automobilio dydžio ir galingumo įtaką avaringumui Lietuvoje. Tyrimo išvados nepalankios galingų ir didelių automobilių gerbėjams: galingesnių nei 120 kW automobilių vairuotojai sukelia 40 proc. daugiau eismo įvykių nei mažiau galingų (60–80 kW), o visureigių vairuotojų sukeltų eismo įvykių žalos dydis 10 tūkst. litų sumą viršija dvigubai dažniau nei mažesnių automobilių vairuotojų.

REKLAMA
REKLAMA

„Nerimą kelianti statistika verčia dar kartą pagalvoti apie mūsų šalies eismo kultūrą ir automobilio pasirinkimo kriterijus. Mūsų manymu, prie galingo automobilio vairo turėtų sėsti tik solidžią vairavimo patirtį turintis vairuotojas, nes jaunas amžius ir galingas automobilio variklis yra iš tiesų pavojingas derinys ne tik pačiam vairuotojui, bet ir aplinkiniams eismo dalyviams“, – sako draudimo bendrovės „If“ Lietuvos transporto žalų grupės vadovas Ernestas Goliančikas.

REKLAMA

Tyrimo duomenimis, didelių automobilių, tokių kaip „BMW X5“, „Toyota Land Cruiser“, „Jeep“, „Land Rover“ ir „Hummer“, vairuotojai eismo įvykio kaltininkais tampa 30 proc. dažniau, nei yra vidutinė tikimybė sukelti eismo įvykį. Šią tendenciją draudimo ekspertai taip pat sieja su ne visai tinkamai pasirinkta transporto priemone, kurios savybės neatitinka vairuotojo patirties ar naudojimo paskirties.

„Dideliu automobiliu sunkiau manevruoti siaurose ir judriose miesto gatvėse, todėl vairuotojai, kasdien mieste važinėjantys dideliais visureigiais, rizikuoja dažniau tapti eismo įvykių kaltininkais“, – sako E. Goliančikas.

Draudimo bendrovė „If“ praėjusiais metais klientų sukeltų eismo įvykių nuostoliams padengti išmokėjo per 12 mln. litų – 24 proc. daugiau nei 2010 m.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų