REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos jaunių (U-18) ledo ritulio rinktinė Olandijoje vykstančiame pasaulio čempionate 3:1 (2:0, 0:0, 1:1) turėjo pripažinti bendraamžių iš Rumunijos pranašumą, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmą įvartį Rumunijos aštuonilikmečiai įmušė šeštą žaidimo minutę (5:52 – Csanad Okos), o antrą kartą Lietuvos rinktinės vartininkas Donatas Žukovas ritulį iš savo vartų turėjo traukti besibaigiant pirmam kėliniui (19:51).

REKLAMA

Po pirmo kėlinio lietuvių rūbinėje vyravo niūrios nuotaikos. Vyriausiasis rinktinės treneris Andrejus Jadkauskas pabrėžė, kad rumunai – labai disciplinuota komanda. „Neįvertinote savo varžovų. Šeštadienį įveikę Didžiosios Britanijos komandą pamanėte, kad jau laimėjote čempionatą. Taip nėra. Vakar britai neįvertino mūsų. Šiandien mes kartojame jų klaidą“, - vaikinams pertraukos metu sakė treneris.

Antras kėlinys pasibaigė be įvarčių, tačiau trečią rumunai pradėjo įvarčiu (40:39 – Daniel Tranca po Csanado Okos perdavimo). Netrukus lietuviai sušvelnino rezultatą (45:01 – Ilja Četvertakas po D. Bogdziul perdavimo).

REKLAMA
REKLAMA

„Pralaimėjome stipriai komandai, kuri kaip ir britai yra vieni iš favoritų, - po rungtynių kalbėjo A. Jadkauskas. – Tai galinga ir disciplinuota komanda. Manau, kad mūsų šiandieniniam žaidimui nemažai įtakos padarė pergalė prieš britus. Žaidėjams, matyt, apsisuko galva po pergalės, todėl šiandien mes neįvertinome savo varžovų, o galbūt tiesiog save pervertinome. Pirmam kėliny įvarčiai buvo pelnyti, kai aikštelėje žaidė mūsų pagrindinis penketas, kuris turi pats pelnyti įvarčius“.

Treneris priminė, kad rumunai po pirmųjų rungtynių turėjo daugiau poilsio. „Jie galėjo ilsėtis penkiomis valandomis ilgiau. Šiandien mes jiems neprilygome fiziškai. Tokiame įtemptame čempionate visada yra svarbus faktorius – kas greičiau atgaus jėgas po rungtynių. Šiandien varžovai už mus buvo greitesni, - kalbėjo treneris. – Mūsų jaunimas tiesiog nespėdavo paskui vyresnius varžovus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rungtynėse lietuviams negalėjo padėti puolėjas Mauras Baltrukonis. Jis blogai pasijuto rungtynėse su britais. Arenoje dirbantys medikai spėjo, kad žaidėją sugriebė gripas. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį M. Baltrukonis buvo nuvežtas į ligoninę dėl staigiai pakilusios temperatūros. Ten medikai diagnozavo tą patį ir pasiūlė gydytis savaitę gydytis paracetramoliu ir lovos režimu. Sekmadienio rytą temperatūra šiek tiek nukrito, tačiau vargu ar puolėjas galės komandai padėti likusiose čempionato kovose.

„Praradome gerą žaidėją su puikia patirtimi. Šiandien aikštelėje jo tikrai pritrūko. Teko keisti grandis ir į jo vietą statyti jaunesnį ir ne tokį patyrusį žaidėją“, - kalbėjo A. Jadkauskas.

REKLAMA

Jis vylėsi, kad pralaimėjimas rumunams komandai bus tik į naudą. „Tikiuosi, kad žaidėjai supras, kad šiame čempionate nėra silpnų komandų. Prieš metus dar būdavo bent dvi komandos, kurias galėdavome lengviau įveikti, šiais metais čia tokių nėra, - kalbėjo treneris. – Žinau, kad vaikinai po tokio šalto dušo susiims ir parodys, kas yra geras ledo ritulys“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų