REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai medicinos mokslo žurnale „Stem Cells“ išspausdintose tyrimo išvadose teigiama, kad gydant krūties vėžį radiacija, susiformuoja naujos vėžinės ląstelės, kurios 30 kartų pavojingesnės, negu paprastos krūties vėžio ląstelės

REKLAMA
REKLAMA

Kalifornijos universiteto (University of California, Los Angeles – UCLA) Jonssono Onkologijos departamento vėžio centro (Jonsson Comprehensive Cancer Center Department of Oncology) mokslininkai atliko tyrimą, kuriame nagrinėjo radiacijos poveikį krūties vėžio ląstelėms.

REKLAMA

Yra žinoma, kad gydant vėžį radiacija, vieno kurso metu yra sunaikinama maždaug pusė vėžinio naviko ląstelių. Todėl po kiek laiko kursas dar ir dar kartą kartojamas, kol išnaikinama didžioji dauguma vėžinių ląstelių. Tačiau atsiranda vis daugiau abejonių dėl šio metodo efektyvumo ir radiacijos naudos apskritai.

UCLA universitete tiriant krūties vėžio gydymą radiacija paaiškėjo, kad nors gydymas ir sunaikina pusę vėžio ląstelių, likusios apšvitintos vėžinės ląstelės persiformuoja į kamienines vėžines ląsteles. Blogiausia, kad vėžio kamieninės ląstelės yra daug pavojingesnės, negu paprastos vėžinės ląstelės.

REKLAMA
REKLAMA

Šiam tyrimui vadovavo Jonssono centro radiacinės onkologijos profesorius Dr. Frankas Pajonkas. Jis yra taip pat ir šio universiteto regeneracinės medicinos „Eli and Edythe„ centro mokslininkas. Tyrimo metu jį nustebino faktas, kad radiacijos veikiamos krūties vėžio ląstelės pavirsta į kamienines vėžines ląsteles panašiu principu, kaip ir normalios ląstelės, kai jos yra perprogramuojamos į kamienines ląsteles regeneracinėje (organų atkuriamojoje) medicinoje. „Tiesiog nuostabu, kad krūties vėžys, kovodamas su radiaciniu gydymu ir siekdamas išlikti, naudoja tuos pačius persiprogramavimo metodus kaip ir regeneracinės kamieninės ląstelės“, – stebėjosi mokslininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo metu mokslininkai apšvitino normalias (ne kamienines) krūties vėžio ląsteles ir jas „įsodino" laboratorinėms pelėms. Naudodamiesi unikaliomis šiuolaikinėmis mokslinės medicinos priemonėmis, jie stebėjo, kaip šios ląstelės elgėsi radiacinio gydymo metu. Tyrimas atskleidė karčią tiesą – kai kurios vėžinės ląstelės ne žuvo, bet jų akyse pavirto kamieninėmis  vėžio ląstelėmis. Savo ataskaitoje dr. Pjonk praneša, kad šios naujai susidariusios ląstelės buvo nuostabiai panašios į paprastas neapšvitintas krūties vėžio ląsteles, tačiau savyje turėjo unikalią savybę: jos daugiau nei 30 kartų greičiau galėjo sukelti auglių susidarymą, negu neapšvitintos krūties vėžio ląstelės.

REKLAMA

„Nežiūrint milijardų dolerių, per 40 metų išleistų „karui prieš vėžį„, jis yra pralaimėtas“, – rašoma straipsnyje „New study: Radiation treatments create cancer cells 30 times more potent than regular cancer cells„. „Prieš šimtą metų vienas iš 50 ar 100 žmonių pagal statistiką galėjo susirgti vėžiu. Tuo tarpu šiandien, mokslininkų paskaičiavimu, vienas iš dviejų vyrų ir viena iš trijų moterų susirgs šia liga“, – teigiama šiame straipsnyje. Jo autorius piktinasi, kad nežiūrint tokios baisios statistikos, populiarioji medicina ir toliau „gydo“ žmones karcinogeninėmis priemonėmis – radiacija ir chemoterapija – kurios pačios gali sukelti vėžį. Nežiūrint to, kad Dr. Frankas Pajonkas ir jo kolegos atrado faktus, kad išgyvenę radiaciją ir nuo spinduliavimo pakitusios vėžinės ląstelės yra 30 kartų potencialesnės auglių susidarymui negu prieš tai buvusios, mokslininkai į šiuos rezultatus žiūri kaip į galimybę „patobulinti“ radiaciją taip, kad būtų kontroliuojama vėžinių ląstelių diferenciacija.

REKLAMA

Aišku, tam padaryti ir vėl reikės didelių investicijų ir daugybės laiko. O iki tol chemoterapija ir radiacija bus toliau nuodijami vėžiu sergantys žmonės. Be to, nėra garantijos, kad  bus surastas toks radiacijos metodas, kuris pagaliau sunaikins visas vėžines ląsteles, nepakenkdamas sveikoms. Populiariosios medicinos mokslininkai yra „akli“ ir „kurti“ alternatyvios medicinos atstovų atradimams ir metodams, sakydami, kad jie neva nėra patvirtinti tyrimais. Jie  nemini to, kad šie metodai per šimtus ar tūkstančius metų yra išbandyti praktiškai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau netgi ir atlikus tyrimus, o jų rezultatus paskelbus spaudoje, natūralios antivėžinės priemonės ir toliau lieka ignoruojamos. Pavyzdžiui, 2010 m. gegužės mėn. tinklalapis „Natural News“ skaitytojus informavo, kad Mičigano universitete atlikto tyrimo metu buvo nustatyta, kad brokoliuose ir brokolių daiguose esantys natūralūs elementai turi savybę kovoti su kamieninėmis vėžinėmis ląstelėmis. „Gydytojai vengia pripažinti vis gausėjančius faktus, kad geriausias būdas nugalėti vėžį, o visų pirma, juo nesusirgti – susikurti ir stiprinti mūsų natūralią pirmosios gynybos liniją – savo imuninę sistemą, – rašoma straipsnyje. – O tai geriausia padaryti dirbant kartu su gamta, o ne prieš ją“.

REKLAMA

Kaip žinia, natūralūs vaistai yra pigūs ir nepatentuojami. O tai reiškia, kad jiems paplitus, visa farmacijos ir populiariosios medicinos industrija bankrutuotų. Štai čia ir reikia ieškoti šiuolaikinės medicinos sprendimų priežasčių.

Pagal „New study: Radiation treatments create cancer cells 30 times more potent than regular cancer cells“ (www.naturalnews.com) parengė Audronė SIMANONYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų