REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmą kartą Panevėžio dailės galerijoje įteikti rašytojos ir visuomenininkės Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliai „Tarnaukite Lietuvai“už labdaringą, visuomeninę, kultūrinę veiklą, savanorystę, pilietines iniciatyvas.

REKLAMA
REKLAMA

G. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalius „Tarnaukite Lietuvai“ įsteigė Seimas, todėl ir įteikti jų darbščiausiems Lietuvos žmonėms atvyko pati Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

REKLAMA

„Didis žmogus, išlikęs mūsų Lietuvos istorijoje kaip visuomenininkė, kaip politikos veikėja, kaip moterų judėjimo pradininkė, filantropė“, – Gabrielę Petkevičaitę-Bitę apibūdino Seimo Pirmininkė Irena Degutienė.

„Jeigu visi apdovanojimai būtų teikiami tokiems ryškiems žmonėms, Lietuva daug laimėtų. Aš atkreipiu dėmesį, kad kai kurie apdovanojimai, teikiami Seime ar kitur, skiriami pagal kažkokius ryšius. Čia jokių ryšių nebuvo, vertinimas buvo objektyvus“, – džiaugėsi vertinimo komisijos pirmininkas prof. Bronislovas Genzelis.

REKLAMA
REKLAMA

Už labdaringą, pilietinę iniciatyvą, stiprinant valstybę, visuomenei aktualią publicistiką, savanorystės idėjos sklaidą apdovanoti pedagogai Genovaitė Guokienė, Eugenijus Urbonas, signataras Algirdas Vaclovas Patackas, poetas Marcelijus Martinaitis, kompozitorius Šarūnas Nakas, bibliotekininkė Rūta Bagdonienė ir kiti.

„Šis apdovanojimas yra dar vienas įrodymas, kad ėjau teisingu keliu, tačiau tai nėra vien mano nuopelnas. Pirmiausiai norėčiau padėkoti žmonai Eglei ir dukrelėms, kurios palaikė ir nesmerkė, kai dalinausi savo širdimi su kitais“, – artimiesiems už palaikymą dėkojo pedagogas Nerijus Leikus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jaučiuos labai mažas, nes atsidūręs jos paunksnėje kažkaip pasijauti nelabai tvirtai“, – kalbėjo pedagogas Eugenijus Urbonas.

„Mes visi, kurie gavome medalius, sudarome Bitę. Ji darė tiek, kiek mes šiandien padarome visi kartu“, – sakė poetas Marcelijus Martinaitis.

Gabrielės Petkevičaitės–Bitės atminimo medaliai „Tarnaukite Lietuvai“ už labdaringą, visuomeninę, kultūrinę veiklą, savanorystę, pilietines iniciatyvas bus teikiami ir kitąmet.

Z. PAŠKEVIČIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų