REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiau apie teises nei pareigas žinantys ir išlepinti vaikai Didžiojoje Britanijoje vis dažniau smurtauja prieš mokytojus, teigia pedagogai. Kas trečias apklaustas mokytojas teigia šiais mokslo metais patyręs fizinį mokinių smurtą. Jiems buvo smogta kumščiu, spirta, įkasta, įdrėksta ar jie buvo stumdomi, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.

REKLAMA
REKLAMA

Pedagogai teigia, kad vaikai iš viduriniajai klasei priklausančių šeimų smurtauja taip pat kaip ir iš sudėtingose šeimose užaugę vaikai.

REKLAMA

57 proc. Mokytojų ir dėstytojų asociacijos apklaustų mokytojų teigė, kad per pastaruosius penkerius metus mokinių elgesys labai suprastėjo, o tėvai nesugeba sudrausminti savo vaikų ir išmokyti juos pagarbos.

Viena mokytojos padėjėja pasakojo, kad viena mokinė metė jai į nugarą knygą, kai ši paprašė mergaitės padėti knygą į šalį. „Buvau tokia šokiruota ir įžeista, kad nebegalėjau tą dieną dirbti“, – pasakojo moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Kita mokytoja sakė, kad viena jos mokinė jai grasino „spyriais pašalinti šypseną man nuo veido".

Vienos pradinės mokyklos Sario (Sureey) grafystėje mokytoja sakė: „Įvairių nedidelių tvarkos pažeidimų, kuriuos padaro šeši vaikai, patiriu kiekvieną dieną. Jaučiu, kad visą dieną privalau būti vaikų prižiūrėtoja, kad kiti mokiniai būtų saugūs.

Mokiniai teigia, kad tėvų skyrybos ir tėvų nesugebėjimas būti pavyzdžiu savo vaikams prisideda prie prastėjančios padėties mokyklose.

„Vaikai labai dažnai yra pasimetę, jiems trūksta stabilios šeimos, trūksta drausmės arba drausminančios priemonės taikomos nenuosekliai“, – sakė vienos vidurinės mokyklos mokytoja.

Pradinės mokyklos mokytoja Viktorija Malkolm (Victoria Malcolm) sakė" „Mokiniai žino, kad mokyklos darbuotojai vargiai gali ką nors padaryti, kad užtikrintų drausmę. Jie tiesiog nieko nebijo. Net pokalbiai su tėvais nepadeda sudrausminti vaikų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų