REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjus trims dienoms po to, kai buvo įvykdytos trys mirties bausmės pakariant, Japonijos premjeras Yoshihiko Noda apgynė tokį teisingumo vykdymą, informuoja BBC.

REKLAMA
REKLAMA

„Neturiu planų atsisakyti mirties bausmės“, – pareiškė Y. Noda.

Ketvirtadienį mirties bausmės įvykdytos pirmą kartą nuo 2010-ųjų liepos.

Japonija yra viena iš nedaugelio išsivysčiusių šalių, kur dar taikoma mirties bausmė. Ji dažniausiai skiriama už daugybines žmogžudystes. Dauguma Japonijos gyventojų pritaria mirties bausmės taikymui. Pagal 2011 metų apklausą, tam pritaria daugiau nei 80 proc. japonų.

REKLAMA

„Atsižvelgiant į tai, kad baisių nusikaltimų skaičius nemažėja, nemanau, kad galima kalbėti apie greitą mirties bausmės panaikinimą. Svarstydami mirties bausmę turime atsižvelgti į įvairius aspektus, taip pat ir visuomenės nuomonę“, – kalbėjo Y. Noda.

Šiuo metu Japonijos kalėjimuose yra daugiau nei 100 mirties bausmės laukiančių nuteistųjų. Už žmogaus teises kovojančios organizacijos, tokios kaip „Amnesty International“, ragina panaikinti mirties bausmę. Aktyvistai teigia, kad egzekucijos laukiantys kaliniai turi labai mažai teisių: beveik negali pasimankštinti ir beveik visą dieną privalo sėdėti savo kamerose. Kartais jie kalinami dešimtmečius, bet iš anksto neperspėjami, kada vyks egzekucija, todėl kasdien bijo, kad tai bus paskutinė jų gyvenimo diena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų