REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dusios ežeras nustebino vietos gyventojus ir aplinkosaugininkus. Atsiradus didelei properšai, į pakrantę stiprus vėjas sustūmė ledo kalnus.

REKLAMA
REKLAMA

Tokios ledo sangrūdos Dusios pakrantėje aplinkosaugininkai ir vietos gyventojai sako dar nematę, penktadienį praneša LTV Naujienų tarnyba.

REKLAMA

Pučiant stipriam vėjui ledas pradėjo aižėti, atsiradus didelei properšai jis pajudėjo kranto link. Įvairaus dydžio ledo kristalai tiesiog sulipo į medžius.

Ledo pylimai siekia tris metrus ir daugiau.

„Pati ledo struktūra labai įdomi, ledas dar storas – apie 20 centimetrų. Jis iškorijęs, išaižėjęs, bet išlikusi vientisa masė ir ji per visą ežerą lipa į krantą.

Medžiams pavojus šioks toks yra. Tikiuosi, daugiau teorinis, bet jeigu naktį stipriai pašaltų, tai ledo kubeliai sušaltų į vientisą masę ir tada jau medžiams pavojus būtų“, – sako Metelių regioninio parko direktorius Ramūnas Krugelis.

REKLAMA
REKLAMA

Anot aplinkosaugininkų, Dusios ežeras pamažu laisvėja nuo ledo. Ten, kur tyvuliuoja vanduo, telkiasi į ežero apylinkes jau grįžę vandens paukščiai – gulbės, pilkosios, želmeninės ir baltakaktės žąsys.

Norintiems pasigrožėti įspūdingais Dusios ledo kalnais aplinkosaugininkai siūlo paskubėti – pašildžius saulutei jie greitai nutirps.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų