REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar iškilmingai uždarytas ir pažėręs gausybę apdovanojimų, tarptautinis Vilniaus kino festivalis „Kino pavasaris“ pradeda savo kelionę po Lietuvą. Šį vakarą kino šventė persikelia į Laikinąją sostinę. Visą savaitę kauniečius džiugins net 27 kino juostos, kurios jau užkariavo didžiausias žiūrovų simpatijas Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA

„Galima drąsiai sakyti, kad kauniečiams atvežame gardžiausius „Kino pavasario“ „kąsnelius“. Tai juostos, kurios sostinėje sulaukė tikro anšlago. Apie jas žiūrovai nuolat kalbėjo, diskutavo, siūlė primygtinai vieni kitiems pamatyti. Tikimės, kad ir Kaune šie filmai sulauks tokio dėmesio bei dovanos kino mylėtojams įsimintinų akimirkų ir ypatingų emocijų," - prieš „Kino pavasario“ atidarymą Kaune kalbėjo festivalio direktorė Vida Ramaškienė.

REKLAMA

Kauniečiai turės galimybę išvysti daugiausiai žiūrovų sostinėje sulaukusius filmus, kurie varžėsi dėl šių metų „Kino pavasario“ žiūrovų simpatijų prizo. Tai nuostabi juosta „Cafe de Flore“ su Vanessa Paradis, sujungianti iš pirmo žvilgsnio niekuo nesusijusias meilės, sielų draugystės, prisirišimo ir išsiskyrimo istorijas; lietuviams puikiai pažįstamo britų aktoriaus Dexterio Fletcherio režisūrinis debiutas „Pašėlęs Bilas“ apie tai, jog niekada nevėlu ką nors keisti ir keistis pačiam; sukrečiantis filmas „Pasikalbėkime apie Keviną“ su įstabiąja Tilda Swinton, vaidinančia motiną, kuriai ypatingai sunku pamilti ir rasti ryšį su „monstru“ virtusiu vaiku. Laikinosios sostinės gyventojai galės įvertinti ir daugiausiai žiūrovų sulaukusią bei jų simpatijų prizą pelniusią užkrečiamai juokingą, tikra istorija paremtą, prancūzų komediją „Neliečiamieji“, kuri Prancūzijoje sumušė visus žiūrimumo rekordus ir aktoriui Omarui Sy pelnė pracūziškąjį „Oskarą" - Cezario statulėlę.

REKLAMA
REKLAMA

Gero, subtilaus ir net juodo humoro mėgėjus turėtų pradžiuginti ne tik mylimiausia sostinės žiūrovų juosta „Neliečiamieji“, bet ir kiti filmai iš „Viasat komedijų festivalio" programos. Už režisūrinį debiutą kine „Cezario“ statulėle apdovanoto režisieriaus Sylvain Estibal juosta „Gazos paršiukas“ pasakoja komišką istoriją apie palestinietį musulmoną Džafarą, vargstantį su netyčia Gazos regione rastu vietnamietišku paršeliu. Juoko dozę pasiūlys ir pašėlusios paauglystės, jaunatviškų geismų ir troškimų kupinas norvegų režisierės Jannicke Systad Jacobsen filmas „Užvesk mane“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dokumentikos gerbėjus „Kino pavasaris“ pradžiugins dviejų dokumentinių juostų seansais. Šveicarų režisieriaus Urlich Grossenbacher „Daiktų apsėsti“ kvies susipažinti su žmonėmis, kurie maniakiškai kaupia daiktus, atvers jų lobių saugyklas bei supažindins su savotiškais jų išradimais. Tarptautiniame Lokarno festivalyje šis filmas buvo išrinktas geriausiu programoje „Kino kritikų savaitė“. Tie, kas pamena „Kino pavasaryje“ rodytą muzikinę dramą „Kartą“ (Once), turėtų nepraleisti dokumentinio filmo „Jausmų atoslūgis“, pasakojančio apie pagrindinių filmo aktorių airio Gleno Hansardo ir čekės Marketos Irglovos meilės santykių dramą šlovės akivaizdoje, po to kai jiedu buvo apdovanoti „Oskaru“.

REKLAMA

„Kino pavasario“ žiūrovai Kaune susipažins ir su šių metų festivalio šalies – partnerės, Amerikos nepriklausomo kino programa, įrodysiančia, jog Jungtinėse Amerikos Valstijose gimsta ne tik holivudinė produkcija. Sandanso kino festivalyje specialiuoju žiuri prizu apdovanotas filmas „Antroji žemė“ pasakoja apie naujai atrastą, identišką Žemei planetą bei viltis, kad Žemėje padarytos neištaisomos klaidos dar gali būti ištaisytos kitame pasaulyje. Filmo „Manipuliatoriai“ kūrėjai žiūrovus pakvies į avantiūrų kupiną ir intriguojančią kelionę paskui Gerry ir Joan, vidutinio amžiaus porą, kuri keliauja iš miesto į miestą apsimesdami vis kitais žmonėmis ir iš nesuvokiamų paskatų griaudami sutiktų žmonių likimus. Filme „Marta Marsė Mei Merlina“ žiūrovai galės įvertinti garsiųjų dvynukių Olsen jaunesniosios sesers Elizabeth Olsen debiutą kine. „Marta Marsė Mei Merlina“ - mergina, atsiliepianti į daug vardų, tačiau pati sunkiai suvokianti, kas ji yra iš tiesų. Filmas atskleidžia du skirtingus merginos gyvenimus - sektą primenančioje sodyboje, iš kurios ji pabėgo, ir Martos sesers namuose, kur mergina prisiglaudžia po sukrečiančios patirties paslaptingoje bendruomenėje.

REKLAMA

Į Kauną atkeliauja ir trys lietuviškų filmų premjeros: Lino Augučio juosta apie Maestro Arūną Žebriūną „Vienintelis, nepakartojamas ir paskutinis“, Gintarės Valevičiūtės ir Miko Žukausko filmas „Dievas sukūrė viską, išskyrus kilimą“ - apie itin retą genetinį sindromą turinčias, tačiau optimizmu spinduliuojančias merginas, bei Olgos Šusteriovės filmas „Jei ne tu“, kuris leis pažvelgti į pensione gyvenančių neįgalių žmonių įvairiaspalvę kasdienybę.

Šį vakarą, 17 val. festivalis „Kino pavasaris“ atidaromas kino teatre „Forum Cinemas“ ir kasdien lauks kauniečių įspūdinguose kino seansuose kovo 30 - balandžio 5 dienomis.

Filmas „ie parduoda net lietų“ (nuotr. Organizatorių)Filmas „ie parduoda net lietų“ (nuotr. Organizatorių)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų