REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovės „Google“ vykdomos autonominio automobilio kūrimo programos  „Google Autonomous Car“ atstovai internete paskelbė dar vieną vaizdo siužetą, kuriame į vieno iš šių automobilių vairuotojo vietą atsisėdo aklas amerikietis Steve'as Mahanas.

REKLAMA
REKLAMA

Šis vyras yra netekęs 95 proc. regėjimo, todėl turbūt nė nemanė kada nors sėdėsiąs už automobilio vairo. Autonominių automobilių teikiamą naudą neįgaliems žmonėms „Google“ pabrėžė toliau vykstant  „Google Autonomous Car“ bandymams. Iš viso bandomieji  „Google“ automobiliai, mokantys patys save vairuoti, jau yra nuvažiavę daugiau nei 320 000 kilometrų ir dar nepateko nė į vieną avariją, skelbia  „Popsci.com“.

REKLAMA

„Google“ Kalifornijoje nuo 2010 metų bando 7 automobilius „Toyota Prius“, kuriuose įrengti radarai, vaizdo kameros, atstumą matuojantys lazeriai, GPS imtuvai, įvairūs davikliai ir kompiuteriai su dirbtinio intelekto programine įranga. Šie automobiliai važiuoja bet kokiomis eismo sąlygomis ne tik greitkeliais, bet ir siauromis miestų gatvėmis, įskaitant savo vingiais pagarsėjusią Lombardo gatvę San Franciske. Jie laikosi nustatyto greičio, patys stabdo, didina ir mažina greitį, o šalia sėdintys „instruktoriai“ – eksperimento eigą prižiūrintys „Google“ darbuotojai (vairuotojas ir programinės įrangos inžinierius) yra pasirengę autopiloto sutrikimo atveju iškart perimti automobilio valdymą.

Tačiau to daryti dar nebuvo prireikę: pasak „Google“ atstovų, šie robotizuoti automobiliai į pasikeitusias eismo sąlygas reaguoja greičiau, nei žmonės.

Šiame vaizdo siužete – neregio Steve'o Mahano pasivažinėjimas eksperimentiniu „Google“ automobiliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų