REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus kolegija priėmė ir paskelbė nutartį, kuria išsprendė vakarykščiame teismo posėdyje pareikštą Klaipėdos apygardos prokuratūros prašymą skelbti nuteistųjų K. ir M. Gatajevų paiešką.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėjų kolegija šį prašymą tenkino nurodydama, kad išnaudojo visas galimybes surasti nuteistuosius, tačiau jų rasti taip ir nepavyksta. Nutartyje pabrėžiama, kad teismas kelis kartus kreipėsi į Suomijos Respublikos teisingumo ministeriją su teisinės pagalbos prašymu pranešti K. ir M. Gatajevams apie apeliacinės bylos nagrinėjimo laiką ir vietą, tačiau gautas atsakymas, kad šie asmenys Suomijoje nerasti. Be to, teismas prašė informuoti apie prieglobsčio suteikimą nuteistiesiems, bet Suomijos pareigūnai dėl teismui nežinomų priežasčių į šį paklausimą neatsako. Šios aplinkybės sudarė pagrindą teisėjų kolegijai skelbti nuteistųjų paiešką. Teismas jiems taip pat paskyrė ir kardomąją priemonę – suėmimą, motyvuodamas tuo, kad šie asmenys slepiasi nuo teismo ir žino, kad yra pateikti tiek jų pačių apeliaciniai skundai dėl Kauno miesto apylinkės teismo 2009 m. birželio 4 d. nuosprendžio, tiek prokuroro apeliacinis skundas nuteistųjų padėtį bloginančiais pagrindais, taigi tokiu būdu trukdo teismui greitai bei išsamiai išnagrinėti baudžiamąją bylą. Šios nutarties dalį dėl kardomosios priemonės pakeitimo per 20 dienų nuo jos priėmimo nuteistieji ar jų gynėjai gali apskųsti Lietuvos apeliaciniam teismui per Klaipėdos apygardos teismą.

REKLAMA

Primename, kad 2010 m. gegužės 31 d. Klaipėdos apygardos teisme gauti kaltinamųjų ir prokuratūros apeliaciniai skundai dėl 2009 m. birželio 4 d. Kauno miesto apylinkės teismo nuosprendžio, kuriuo K. ir M. Gatajevai pripažinti kaltais už nežymų sveikatos sutrikdymą, grasinimą nužudyti, savavaldžiavimą panaudojant psichologinę prievartą ir nuteisti subendrintomis 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmėmis. Tačiau apygardos teismas baudžiamosios bylos nagrinėjimo apeliacine tvarka pradėti negali, kol nesurasti kaltinamieji ir jiems tinkamai nepranešta apie posėdį.

G. Daugėlaitė

Klaipėdos apygardos teismo pirmininko patarėja

Taip pat skaitykite:

Diskutuojama dėl M. ir Ch. Gatajevų globotų vaikų likimo

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų