REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepriklausoma tyrėjų grupė Kinijos gamyklose, gaminančiose „Apple“ išmaniuosius telefonus „iPhone“ ir planšetinius kompiuterius „iPad“, nustatė „rimtų pažeidimų“, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Po pranešimų apie ilgas darbo valandas ir nesaugias darbo sąlygas „Apple“ paprašė JAV sąžiningo darbo asociacijos (FLA) įvertinti darbo sąlygas Kinijos kompanijos „Foxconn“ gamyklose.

REKLAMA

FLA teigia, kad susitarė su „Foxconn“ sumažinti darbo valandas, apsaugoti atlyginimus ir pagerinti personalo atstovavimą.

„Apple“ pranešė, kad sutinka su FLA ataskaitoje išdėstytomis rekomendacijomis.

Po keleto darbuotojų savižudybių „Foxconn“ praėjusiais metais ėmė gerinti darbo sąlygas savo gamyklose. Praėjusį mėnesį kompanija pranešė, kad siųs nepriklausomus inspektorius iš FLA atlikti įrenginių auditą. Neseniai „Foxconn“ padidino gamyklų darbuotojų atlyginimus 25 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp kitų FLA nurodytų pažeidimų yra neapmokami viršvalandžiai bei grėsmės sveikatai ir saugumui.

FLA teigia, kad „Foxconn“ sutiko sumažinti darbo valandas iki Kinijoje leidžiamos normos, o norėdama kompensuoti šį žingsnį pasamdys tūkstančius naujų darbuotojų.

„Foxconn“ Kinijoje samdo 1,2 mln. darbuotojų, gaminančių produktus kompanijoms „Apple“, „Microsoft“, „Hewlett-Packard“ ir kitoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų