REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba bendrovei „Viskas už vieną eurą“ skyrė 2750 litų baudą.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos specialistai, atlikę patikrinimą bendrovėje, nustatė, kad bendrovė pateikė į rinką penkių pavadinimų pavojingus žaislus. Inspekcija priėmė sprendimą uždrausti teikti į rinką pavojingus produktus, įpareigoti importuotoją pašalinti juos iš rinkos, įspėti vartotojus apie su jų naudojimu susijusią riziką bei sugrąžinti iš vartotojų parduotus pavojingus žaislus ir surašė Produktų saugos įstatymo pažeidimo protokolą.

REKLAMA

Protokole nustatyta, kad UAB „Viskas už vieną eurą“ pateiktų į rinką stumiamo žaislo WHEEL GAME stumiamo gaidelio ir dviejų modelių smėlio žaislų rinkinių kieto plastiko briaunose yra šerpetų, galinčių sužeisti arba įbrėžti; atsiskyrusiomis mažomis žaislų dalimis vaikas gali užspringti. Bandymų metu buvo nustatyta, kad bendrųjų saugos reikalavimų neatitinka ir bendrovės platinti magnetukai „Rattlesnake Sound Egg“. Nustatyta, kad žaislo naudojimas pagal paskirtį ar numanomu būdu, atsižvelgiant į įprastą vaikų elgesį, gali kelti pavojų naudotojų ar trečiųjų asmenų saugai ir sveikatai.. Šie žaislai neatitinka produktų saugą reglamentuojančių teisės aktų nustatytų produktų saugos reikalavimų.

UAB „Viskas už vieną eurą“ teigimu, vykdant valstybinės produktų saugos kontrolės institucijos nurodymus, vartotojai apie nesaugių žaislų grąžinimą buvo informuoti bendrovės „Facebook“ profilyje internete, taip pat skelbimais parduotuvėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų