REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų viceministras Evaldas Ignatavičius kovo 29 dieną Rusijos ambasadoriui Lietuvoje Vladimirui Čchikvadzei įteikė protesto notą dėl Lietuvos oro erdvės pažeidimo.

REKLAMA
REKLAMA

Kovo 27 dieną 19:17–19:19 val. buvo užfiksuotas Lietuvos oro erdvės pažeidimas – Rusijos karinis orlaivis Su–27 ties Vištyčiu įskrido 12 km į Lietuvos teritoriją, apsisuko ir grįžo atgal į Rusijos Kaliningrado sritį.

REKLAMA

Rusijos URM adresuotoje notoje atkreiptas dėmesys į šį faktą ir reiškiamas griežtas protestas. Ambasadoriaus paprašyta užtikrinti, kad tokie incidentai ateityje nesikartotų.

(Papildyta 16.05) Lietuvos kariuomenės vado atstovas spaudai patikino, kad tokie incidentai kartais pasitaiko. Jis pažymėjo, kad tokiu atveju veikia oro erdvės apsaugos sistema. „Lietuvoje veikia bendra oro erdvės apsaugos sistema, juk mes esame aljanso nariai“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Karininkas patikslino, kad Lietuvos oro erdvė stebima radarais, į orą gali būti pakelti naikintuvai.

Paklausus, kodėl užsienio šalių karo lėktuvai įskrenda į mūsų teritoriją, atstovas negalėjo tiksliai pasakyti, kodėl pilotai patenka į svetimos šalies oro erdvę.

Atstovas pastebėjo, kad tokie oro erdvės incidentai dažnai analizuojami diplomatiniu lygiu, o kariuomenės funkcija yra šalies gynyba.

(Papildyta 20.07) Rusija paneigė Vilniaus pareiškimus, kad rusų naikintuvas pažeidė Lietuvos oro erdvę. Apie tai ketvirtadienį, remdamasi pulkininko Andrejaus Bobruno žodžiais, pranešė agentūra „Interfax“, cituoja Lenta.ru.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų