REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno senamiestyje, Laisvės alėjoje bei jos prieigose vos atšilus orams sparčiai statoma įranga, kuriamos lauko kavinės.

REKLAMA
REKLAMA

Suinteresuota lankytojų srautų padidėjimu, jei ne visame Kaune, tai bent prestižinėmis vadinamose jo vietose, yra ir miesto savivaldybė, jau ne vienerius metus lauko kavinių šeimininkus atleidžianti nuo privalomo lauko kavinei mokesčio. Tai ji planuoja padaryti ir šįmet.

REKLAMA

Dėl atleidimo nuo vietinės rinkliavos turės apsispręsti Kauno miesto taryba. Šis klausimas bus svarstomas balandžio 5 dieną vyksiančio posėdžio metu.

Mokesčių lengvatos Kaune taikomos nuo 2009 metų. Mainais už tai lauko kavinių savininkai pagal turimas galimybes prisidėdavo prie miesto centro gaivinimo: verslininkai padėdavo įvairių miesto centre vykstančių projektų organizatoriams, gražindavo Kauno centrą.

„Norime vėl paskatinti verslininkus aktyviai dalyvauti miesto gyvenime. Esant nelengvai ekonominei padėčiai, atleidimas nuo rinkliavos skatins smulkųjį ir vidutinį verslą“, - teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Ar sutiktų tokiomis pačiomis sąlygomis būti atleisti nuo lauko kavinių mokesčių ir už tai daugiau dėmesio (bei lėšų) skirti savo verslo aplinkai Žaliakalnyje ar kur nors Eiguliuose ant šaligatvių po keletą staliukų bei kėdžių vasarą pastatantys verslininkai, Kauno savivaldybėje kol kas nebuvo svarstoma. Išimtys (lengvatos) suteikiamos tik tam tikrose gatvėse savo objektus turintiems bei ten dirbantiems rinkos dalyviams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų