REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį savaitgalį Radvilų rūmų muziejuje baigiama rodyti danų tapybos, skulptūros, keramikos, plakato, fotografijos ir dizaino paroda „Kristianija mene“. Danijos pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai skirta paroda atskleidžia Kristianijos meno bendruomenės kultūrinį fenomeną. Nespėjusius apsilankyti parodoje ir norinčius susipažinti su 40-ąjį gimtadienį švenčiančiu „laisvuoju miestu“, muziejus kviečia į specialią savaitgalio programą.

REKLAMA
REKLAMA

Šį savaitgalį, kovo 31 ir balandžio 1 dienomis, bilietas kainuos tik 1 lt, lankytojų lauks nemokamos filmų peržiūros.

REKLAMA

„Paroda „Kristianija mene“ yra duoklė 40-ąjį gimtadienį švenčiančio „laisvojo miesto“ kūrybinei dvasiai,“ - pasakoja parodos kuratorius J. Boysen, - „šioje parodoje tarptautinei auditorijai suteikiama galimybė įdėmiau pažvelgti į Kristianijos meną ir kūrybą. Joje pristatoma 28 talentingų Danijos dailininkų grupė. Šių menininkų darbai įkvėpti unikalios laisve ir tolerancija alsuojančios miesto atmosferos.“

REKLAMA
REKLAMA

Parodoje pristatomi Anderso Hanseno baldai, sukurti iš perdirbtų medžiagų, taip pat „Moterų kalvių“ – vienos iš seniausių Kristianijos draugijų – dirbiniai. Legendinis Kristianijos dviratis lankytojams primins, kad siekis saugoti gamtą per „laisvojo miesto“ gyvavimo keturiasdešimtį išliko esmine bendruomenės nuostata.

Parodoje gausu dokumentinės medžiagos, fotografijų, plakatų ir vaizdo įrašų, kuriuos atrinko ir parengė Kristianijos archyvų direktorius Ole Lykke. Joje taip pat galima išvysti įtaigią Kristianijos senbuvių portretų galeriją – daugelį metų ten dirbančios fotografės Charlotte Østervang menines nuotraukas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalį – žvilgsnis į Daniją režisieriaus Nilso Vesto akimis

Kovo 31 d., šeštadienį, 12, 13, 14, 15, 16 val. vyks Kristianijos bendruomenės nario, danų režisieriaus Nilso Vesto dokumentinio filmo “Kristianija, tau mano širdis" (1991m., 62 min.) peržiūros.

Balandžio 1 d., sekmadienį rodomi Nilso Vesto filmai.

12 val. „Laiptai į dangų“ (1997m. 58 min.). Dokumentinis filmas apie Kopenhagos Christianhavn rajone esančią barokinio stiliaus  bažnyčią ir jos architektą Lauritz de Thurah. 1991 m. Montrealio tarptautiniame meno filmų festivalyje – geriausio edukacinio filmo apdovanojimas.

REKLAMA

13 val. „Miesto rotušė visoms progoms“ (2010m. 51min.).  Filmas apie Kopenhagos rotušę ir jos architektą Martin Nyrop. 2010m.filmas apdovanotas Europa Nostra Grand Prix .

14 val. „Rozenborgas – Christianas IV ir jo vasaros rezidencija“ (2007 m. 45 min.). Pasakojimas apie vieną spalvingiausių Danijos istorinių asmenybių - karalių Christianą IV ir jo vasaros rezidenciją Rozenborgą, kuri yra Kopenhagos centre. 2010 m. filmas laimėjo Europa Nostra Grand Prix.

Filmai bus rodomi danų kalba su angliškais subtitrais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų