REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė ketvirtadienį neeiliniame pasitarime protokoliniu sprendimu pritarė, kad Energetikos ministerija valstybės vardu parafuotų atominės elektrinės statybos Koncesijos sutartį su „Hitachi“ bendrove.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybė pavedė Energetikos ministerijai kreiptis į Finansų ministeriją pateikti savo išvadas dėl Koncesijos sutarties per tris savaites. Gavusi Finansų ministerijos išvadas Vyriausybė spręs dėl pritarimo Koncesijos sutarčiai. Pritarus Vyriausybei, Koncesijos sutartis bus teikiama tvirtinti Seime.

REKLAMA

„Šiandien Vyriausybės protokoliniu sprendimu buvo atsižvelgta į pristatytus derybų rezultatus ir buvo pritarta, kad, kartu atsižvelgus į Teisingumo ministerijos ir Finansų ministerijos pastabas, buvo pritarta, kad derybų rezultatai bus įtvirtinti parafuojant koncesijos sutartį, kas turėtų būti atlikta rytoj“, - žurnalistams ketvirtadienį po Vyriausybės pasitarimo sakė energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Koncesijos sutartis naujos Visagino atominės elektrinės (AE) statybai Vyriausybės rūmuose bus parafuota penktadienį. Sutartį parafuos Koncesijos konkurso komisijos pirmininkas, energetikos viceministras Žygimantas Vaičiūnas ir „Hitachi, Ltd.“ viceprezidentas Masaharu Haniju (Masaharu Hanyu).

REKLAMA
REKLAMA

Nors sutarčių detalės neatskleidžiamos, skaičiuojama, kad Visagino AE projekto vertė siekia 17 mlrd. litų. Lietuvos dalis sudarys 5 mlrd. litų. Planuojama, kad jėgainės statybos prasidės 2015 metais, o veikti ji pradės 2020-2021 metais.

Premjeras Andrius Kubilius yra prognozavęs, kad Visagino AE pagamintos elektros energijos kaina gali siekti 17-20 centų už kilovatvalandę.

Gruodį iš atominės elektrinės projekto pasitraukus Lenkijai, joje toliau dalyvauja Lietuva, Latvija, Estija ir „Hitachi“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų