REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisingumo ministro Remigijaus Šimašiaus įsakymas dėl laisvės atėmimo vietų vidaus tvarkos taisyklių pakeitimo įsigalios nuo balandžio 1-osios, kaip ir buvo numatyta, išskyrus nuostatas, susijusias su maisto įsigijimo ir laikymo sąlygomis.

REKLAMA
REKLAMA

Įkalinimo įstaigose iki rugpjūčio 1 dienos lieka galioti buvusi maisto produktų bei būtiniausių prekių įsigijimo tvarka, praneša Kalėjimų departamentas, kuriam pavesta iki rugpjūčio 1 d. pateikti pasiūlymus, kurie leistų užtikrinti, kad įkalinimo įstaigose maisto ir asmeninių daiktų laikymo sąlygos atitiktų sanitarinių ir higienos normų reikalavimus.

REKLAMA

Susitikimuose su Kalėjimų departamento direktoriaus įsakymu sudarytos Kalėjimų departamento atstovų grupės nariais protesto akcijoje dalyvavusieji nuteistieji išsakė nemažai nusiskundimų dėl kai kuriose įkalinimo įstaigose gaminamo maisto kokybės, maitinimo organizavimo tvarkos, pasiūlymų dėl asmeninių daiktų saugojimo tvarkos.

Nustatytas ilgesnis laiko periodas leis detaliau įvertinti nuteistųjų pasiūlymus ir reikalavimus, protesto akcijos metu sukauptą informaciją ir parengti vidaus tvarkos taisyklių pakeitimus.

REKLAMA
REKLAMA

Kalėjimų departamento kovo 28-osios duomenimis, antradienį Alytaus, Marijampolės, Kybartų, Panevėžio pataisos namuose, Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 1-ojoje valdyboje visi nuteistieji valgė vakarienę. Vilniaus pataisos namuose, Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime, Šiaulių tardymo izoliatoriuje, Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 2-ojoje ir 3-iojoje valdybose nuteistieji valgė pusryčius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų