REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Klaipėdos apygardos teismas atmetė Neringos Venckienės skundus dėl nežymaus mažametės Drąsiaus Kedžio dukters sveikatos sutrikdymo per grumtynes penktadienį, kovo 23 d., ir skundą, kuriame ji prašė neperduoti mergaitės biologinei motinai Laimutei Stankūnaitei, nes po jos pareiškimo apie gautus grasinimus, vaikui su mama gyventi būtų nesaugu.

REKLAMA
REKLAMA

(papildyta 15:30)

Teisėjų kolegija, išnagrinėjusi antradienį gautą N. Venckienės prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir stabdyti Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimo dalį, įpareigojančią skubiai perduoti vaiką, pagrįstą kovo 23 d. įvykiais, kai, kaip manoma, mažametės apsaugą vykdantis darbuotojas mergaitei padarė nesunkų sveikatos sutrikdymą, jį atmetė, nes esą iš pridėtos vaizdo medžiagos negalima daryti išvados, kad mergaitė  sužalota dėl jos motinos ir apsaugos darbuotojo veiksmų. Antstolių ir pareigūnų veiksmų šioje byloje teismas nevertina.

REKLAMA

Teismas taip pat pažymėjo, kad L. Stankūnaitei yra taikomos apsaugos nuo nusikalstamo poveikio priemonės, todėl atsakingos institucijos užtikrins būtinas ir saugias gyvenimo sąlygas.  Ši teismo nutartis neskundžiama.

Klaipėdos apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjų kolegija trečiadienį taip pat nagrinėjo N. Venckienės apeliacinį skundą dėl Kėdainių rajono apylinkės teismo 2011 m. gruodžio 16 d. sprendimo perduoti jos globojamą dukterėčią motinai Laimutei Stankūnaitei.

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimą dėl neterminuoto motinos valdžios apribojimo, vaiko gyvenamosios vietos nustatymo ir išlaikymo priteisimo teisėjų kolegija paskelbs balandžio 18 d.

Prie teismo pastato piketavo klaipėdiečiai, palaikantys mergaitės globėją ir jos šeimą. Žmonės piktinosi, kad šioje istorijoje niekaip neatskleidžiama tiesa, o mergaitę jau norima atiduoti biologinei motinai.

Piketuotojai teigė esantys įsitikinę, kad perduoti vaiką motinai, kol nepriimti sprendimai pedofilijos byloje, per anksti.

- - - - - -

N. Venckienė siekia, kad būtų neterminuotai apribota mažametės motinos L. Stankūnaitės valdžia, o mergaitė nebūtų perduota L. Stankūnaitei. Anksčiau Klaipėdos apygardos teismas yra priėmęs sprendimą nestabdyti Kėdainių teismo sprendimo dėl vaiko gyvenamosios vietos nustatymo vykdymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos apygardos teismas 2012 m. kovo 6 d. teisėjų kolegija atmetė du N. Venckienės prašymus.

„Prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir sustabdyti Kėdainių rajono apylinkės teismo 2011 m. gruodžio 16 d. sprendimą dėl nepilnametės dukterėčios gyvenamosios vietos nustatymo, įpareigojimo perduoti vaiką bei laikinųjų apsaugos priemonių panaikinimo skubų vykdymą, teisėjų kolegija atmetė, „nutartyje pažymėdama, jog išieškojimo sustabdymas vykdymo procese galimas, jei būtų nustatyta, kad nepritaikius laikinųjų apsaugos priemonių kiltų grėsmė vaikui ar jo sveikatai“, nes tokių grėsmių teisėjų kolegija nenustatė.

REKLAMA

Teismas tada atmetė ir kitą N. Venckienės prašymą – bylą nagrinėti žodinio proceso tvarka, motyvuodamas tuo, kad teismas „šioje bylos proceso stadijoje nenustatė pagrindų pripažinti, kad žodinis bylos nagrinėjimas yra būtinas“.

Lietuvos apeliacinis teismas 2012 m. vasario 24 d. nutartimi N. Venckienės apeliacinį skundą dėl Kėdainių rajono apylinkės teismo 2011 m. gruodžio 16 d. sprendimo perdavė nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui po to, kai tenkino jos prašymą nušalinti visą Panevėžio apygardos teismą, kuris turėjo apeliacine tvarka tikrinti neįsiteisėjusio Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimo teisėtumą ir pagrįstumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų