REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ilgai pranašautas atviras telekomunikacijų bendrovių karas su internetinės telefonijos (VoIP) paslaugomis, suteikiančiomis galimybę nemokamai kalbėtis internetu, regis, netrukus prasidės ir Švedijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Švedijos spauda praneša, kad šios šalies telekomunikacijų bendrovės nori įdiegti techninius sprendimus, blokuosiančius internetinės telefonijos programų, tokių kaip „Skype“ ar „Viber“, naudojimą savo tinkluose. Antai bendrovės „Telia Mobile“ atstovė Charlotte Züger  Švedijos radijui (Sveriges Radio) sakė, kad egzistuoja technologija, blokuojanti mobiliojo ryšio tinkluose naudojamas VoIP paslaugas.

REKLAMA

„Tai reikštų, jog bus nauji paslaugų teikimo planai, į kuriuos jų (VoIP programų – red.) naudojimas nėra įtrauktas, todėl  jos neveiks. Tiesiog manau, kad mes turėtume ruoštis susimokėti už įvairias paslaugas, nes skirtinguose planuose  įtraukti skirtingi dalykai“, – sakė ji.

Neseniai Europos elektroninių komunikacijų reguliavimo agentūra (BEREC), atsakinga už telekomunikacijų bendrovių veiklos reguliavimo priežiūrą visoje Europos Sąjungoje, pranešė, kad Švedijos operatoriai anaiptol ne vieninteliai, kurie nori, jog jų klientai negalėtų naudotis nemokamais interneto telefonijos programų siūlomais pokalbiais. Tačiau Švedijos mobiliojo ryšio bendrovių, norinčių užsitikrinti, kad VoIP skambučiai nekeltų pavojaus mokamiems pokalbiams jų ryšio tinklais, planus gali sujaukti Europos Komisija, svarstanti galimybę uždrausti mobiliojo ryšio operatoriams blokuoti  „Skype“ ir kitas panašias nemokamų pokalbių programas.

Europos Komisija mano, kad būtina išlaikyti vadinamąjį „interneto neutralumą“, tai yra, užtikrinti, kad visi interneto tinklu perduodami duomenys būtų vertinami vienodai nepriklausomai nuo jų pobūdžio. Taigi, ryšio operatoriams neturėtų būti leidžiama kontroliuoti, kaip klientai naudojasi jų tinklais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų