REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ryga, Latvijos sostinė ir centrinis Baltijos šalių miestas, siūlo geriausius pasirinkimus turistams. Susisiekimas, architektūros paminklai, pramogos, kultūra, kulinarinis ir verslo turizmas regione – pagalvota apie viską. Šią vasarą Ryga savo svečius džiugins gausia renginių įvairove, daugybe latviškų produktų ir ypač gardžių patiekalų valgiaraščiais. Vos valandos trukmės skrydis – ir jau mėgausitės Rygos siūlomu puikiu kainos ir kokybės santykiu.

REKLAMA
REKLAMA

Europoje maža tokių sostinių, kurios savo patrauklumu ar šią vasarą numatytų renginių gausa galėtų nurungti Rygą. Nuo gegužės iki rugsėjo Ryga savo svečius ir vietinius gyventojus džiugins įspūdingomis kultūrinių ir pramoginių renginių programomis. Laukia daugybė smagių ir įdomių meno renginių – nuo klasikinės muzikos ir šokių koncertų iki geriausias Latvijos ir užsienio folkloro tradicijas puoselėjančių ansamblių pasirodymų. Taip pat numatyti renginiai, jau susilaukę tarptautinės publikos dėmesio – „Nordea“ Rygos maratonas, Rygos miesto šventė, Līgo vasaros lygiadienio šventė ir kiti.

REKLAMA

Ryga – vienas gražiausių Europos miestų. Čia unikalus kultūrinis ir istorinis palikimas puikiai dera su šiuolaikine infrastruktūra ir pirmosios klasės viešbučiais. Tiek unikalus per aštuonis šimtmečius susiformavęs senamiestis, tiek miesto centras įtraukti į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. „Art Nouveau“ perlu vadinamas miestas siūlo plačią kultūrinę ir meno programą – pasaulinio lygio operos ir baleto spektakliai, klasikinės muzikos koncertai.

REKLAMA
REKLAMA

Latvijos sostinė – tikras atradimas gurmanams. Dauguma Rygos restoranų jau pagarsėję savo aukštos kokybės paslaugomis, itin įvairiais valgiaraščiais ir puikiais patiekalais, pagamintais Europoje pripažintų Latvijos virėjų – tai ne tik kalbos! Pastaraisiais metais Latvijoje sparčiai populiarėja lėtojo ir ekologiško maisto judėjimai. Ryga yra „Délice“ asociacijos, kuri jungia geru maistu galinčius pasigirti miestus, narė. Vietiniai restoranai, kavinės ir specialūs turgeliai siūlo gausų kokybiškų produktų asortimentą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais Latvijos turizmo plėtros biuras (RTPB) įgyvendina projektą „Kelionės tikslas – nuostabioji Ryga, Baltijos šalių gastronomijos sostinė“ ir kviečia visus, kurie norėtų susipažinti su išskirtinių latviškų patiekalų gamyba ir jais pasimėgauti. Geriausi Latvijos virėjai kiekvieną mėnesį į valgiaraščius įtraukia tam tikrus vietinius produktus, kurie leidžia pažinti kaimyninės šalies valgymo papročius, skonį ir požiūrį į gyvenimą. Kovą kviečiama mėgautis latviškais pieno produktais, balandį – beržų ir klevų sula, gegužę – pavasario žalumynais, birželį – braškėmis, liepą – šviežiomis bulvėmis, rugpjūtį – miško gėrybėmis (grybais ir uogomis), rugsėjį – iš Latvijoje išauginto derliaus paruoštais skanėstais, spalį – žuvimi, o lapkritį – Rygos juoduoju balzamu ir patiekalais iš didžiausio Latvijos uogų derliaus. Projekto kulminacija numatyta gruodį. Tai bus gurmaniškų staigmenų mėnuo – restoranai svečius vilios specialiais šventiniais patiekalais iš skaniausių vietinių produktų, pasiūlys unikalių gastronominių šedevrų.

REKLAMA

Pastaraisiais metais Ryga pripažinta patraukliu miestu atostogoms. Vis daugiau sulaukiama turistų iš Lietuvos. Centrinio statistikos biuro duomenimis, daugiau kaip 40 tūkst. lankytojų iš Lietuvos buvo apsistoję Rygos viešbučiuose – 20 % daugiau nei 2010 m.

Rygą lėktuvu galima lengvai pasiekti iš dviejų Lietuvos miestų – Vilniaus ir Kauno. Skrydžius iš Lietuvos į Rygą vykdo „AirBaltic“. Latvijos sostinę paprasta pasiekti ir reguliariais tarptautiniais maršrutais kursuojančiais autobusais. Ryga pakankamai arti, kad į kelionę leistumėtės ir automobiliu.

Išsamiau apie tai, ką galima nuveikti Rygoje – www.LiveRiga.com. Čia sužinosite apie naujausius pasiūlymus turistams, galėsite patogiai susiplanuoti savo laisvalaikį, užsisakyti skrydžių bilietus ir viešbučių kambarius, taip pat gauti atsakymus į Jums rūpimus klausimus, kad Rygoje praleistas laikas būtų kuo įsimintinesnis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų