REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 23-osios vakare Jūros upėje, ties Taurų dvaru, nuskendo ketverių metų berniukas. Bendrasis pagalbos centras apie nelaimę Tauruose, Tauragės dvaro gatvėje, sužinojo 18.19 val. Pranešta, kad ties 9-uoju namu į upę įsmuko vaikas. Informacija nedelsiant perduota visoms specialiosioms tarnyboms. Į nelaimės vietą atskubėję ugniagesiai-gelbėtojai išgelbėti mažamečio nebegalėjo. Plūduriuojantis berniuko kūnas, užsikabinęs už šakos, rastas už poros kilometrų nuo įvykio vietos. Tauragės policijos pareigūnai dėl 2007 metais gimusio vaiko žūties pradėjo ikiteisminį tyrimą.

REKLAMA
REKLAMA

Savarankiškas vaikas

– Sužinojusios apie tragediją, verkėme tris dienas. Gratas buvo išskirtinis vaikas. Labai jo gailimės. Neįtikėtina, kad tokio savarankiško vaiko nebėra, – vakar kalbėjo žuvusio berniuko kaimynės.

REKLAMA

Savo mirties dieną vaikas, kaip ir įprasta, grįžęs iš darželio, nupėdino į vietos maisto prekių parduotuvę. Už močiutės duotą litą vaikas buvo įpratęs nusipirkti mažytį bulvių traškučių pakelį. Močiutė tuo metu nuskubėjo parsinešti malkų, kurti krosnį ir kepti anūkui blynų. Rengdamasi vakarienei moteris, kaip pasakoja kaimynės, pajuto nerimą ir išėjo pasižiūrėti, ką veikia jos anūkas. Deja, intuicija močiutei nelaimę pakuždėjo pernelyg vėlai – apie į vandenį įkritusį vaiką jau kalbėjo į Jūros pakrantę susirinkę žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

Pavėluotas pagalbos šauksmas?

– Man viena su Gratu buvusių mergaičių pasakojo, kad jis taškė vandenį pagaliu ir netyčia įkrito į vandenį, – pasakoja viename kieme su žuvusiuoju augęs berniukas.

– O aš girdėjau kitaip. Viena iš mergaičių paprašė, kad Gratas pasemtų vandens. Jis norėjo padėti mergaitei, paslydo ir įkrito į vandenį, – nukerta antras vaikas.

Vaikai pasakoja, kad kartu su žuvusiuoju žaidusios mergaitės, kurioms gali būti 4–5 metai, ne iš karto skubėjo šaukti pagalbos. Esą Gratas pats kelis kartus bandęs šauktis pagalbos, bandęs ir rankomis irtis, bet tądien patvinusios Jūros srovė buvo už mažametį galingesnė. Mergaitės, vaikų pasakojimu, pagalbos kviesti nubėgo tik tada, kai nelaimėlis jau plūduriavo vandens paviršiuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvo vienintelis vaikas

Taurų dvaro gatvės gyventojai pasakoja, kad berniukas buvo vienintelis vaikas šeimoje.

– Ir šįkart mama neseniai, gal prieš mėnesį, išvyko į Norvegiją. Ji dar jauna, 25 metų. Vaikučių daugiau neturi. Su vaiko tėvu, kiek žinau, moteris buvo išsiskyrusi, – kalbėjo Taurų dvaro gyventoja.

Iš morgo nuskendusio vaiko kūnas artimiesiems perduotas tik vakar. Laukta, kol iš Norvegijos sugrįš žuvusio berniuko mama.

Vaikas buvo prižiūrimas

Tai vienbalsiai patvirtino ir seniūnijos, ir Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai.

– Nuskendusysis buvo labai aktyvus vaikas – visur eidavo, lįsdavo, viskas jam rūpėjo. O šiaip jis buvo labai protingas ir sumanus. Žuvusiojo šeima nekėlė rūpesčių, o močiutė ypač tvarkinga ir griežtai auklėjo savo anūką, – vakar sakė seniūnaitis Vytautas Balčiūnas.

REKLAMA

Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotoja Ona Povilaitienė ir Tauragės kaimiškosios seniūnijos socialinė darbuotoja Gintarė Stružeckienė patvirtino, kad vaiko tėvai buvo išsituokę, o mažamečio tėvas šiuo metu yra užsienio įkalinimo įstaigoje.

– Tačiau mama prieš keletą mėnesių, išvažiuodama uždarbiauti, skirtingai nei daugelis kitų, susitvarkė vaiko globos dokumentus ir atsakomybę už sūnų oficialiai patikėjo savo mamai, – pasakojo  socialinė darbuotoja.

Taurų dvaro teritorijoje per keletą pastarųjų metų upė nusineša ne pirmą vaiko gyvybę. Prieš penketą metų leidžiantis rogutėmis nuo kalno užčiuožus ant upės ledo ir jam įlūžus nuskendo mažametė mergaitė.

Žydrūnė JANKAUSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų