REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius, kuris jau yra pareiškęs nuomonę dėl įvykių Garliavoje, kai praėjusį penktadienį Venckų namuose, kur šiuo metu gyvena Drąsiaus Kedžio dukra, buvo bandoma jėga vykdyti Kėdainių teismo sprendimą mergaitę iš globėjos Neringos Venckienės perduoti motinai Laimutei Stankūnaitei, mano, kad mergaitė turi likti su mama.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien surengtoje spaudos konferencijoje jis pareiškė, kad apgailėtina, jog šioje situacijoje mergaitės aplinkoje netrūksta žmonių, kurie tampo ją į visas puses ir taip tik dar labiau apsunkina jos sklandžią ir gerą vaikystę.

REKLAMA

„Kai kuriais atvejais nieko nedarymas arba tąsymas (mergaitės – aut. past.) į visas puses yra didesnė žala nei sklandus teismo sprendimo vykdymas“, – teigė jis.

Jo nuomone, politikų kišimasis šioje situacijoje nėra būtinas ir nesvarbu, ką mano teisingumo ministras apie tai, kaip teismas turėjo išspręsti bylą, ar ką mano atskiras Seimo narys.

„Kito varianto pagal Lietuvos Konstituciją, kaip įvykdyti teismo sprendimą, koks jis yra tuo metu, nėra“, – pabrėžė jis.

REKLAMA
REKLAMA

R. Šimašius neatmeta galimybės, kad teisėjas galėjo suklysti, tačiau lygiai taip pat gali klysti ir ministras, ir Seimo narys. „Jeigu dar ir politikai įšoka į „trasą“ su politiniais motyvais ir įsijungia į tą tampymąsi, situacija dar labiau komplikuojasi“, – tikino jis.

N. Venckienės veiksmų nekomentuoja

Paprašytas įvertinti Neringos Venckienės kaip teisėjos elgesį, R. Šimašius pasakė, kad nenorėtų to komentuoti, tačiau užsiminė, kad supranta daugelį asmenų, kurie reiškia jai nušalinimą nagrinėjamose bylose, vien dėl jos viešų pareiškimų, kuriuose būta ir grasinimo elementų, ir neteisėtų priemonių, susijusių su žmonių mirtimi, gyrimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, apskritai, susiklosčiusiose konfliktinėse situacijose yra trys būdai konfliktams spręsti: brutali jėga, kuri nepriveda prie gero (tik prie chaoso), geriausias būdas – susitarimas, o nepavykus susitarti – kreipimasis į teismą, kurio sprendimas būna palankus vienai arba kitai pusei.

„Jeigu netgi teismo sprendimais būtų atrastas tam tikras kompromisas, susitarimas, požiūris, tai būtų tikrai sveikintina“, – pabrėžė jis.

Kaip žinia, partija „Tvarka ir teisingumas“ rengia interpeliaciją teisingumo ministrui, kuris neva neužtikrina šalyje teisingumo, Garliavos klausimu taipogi.

REKLAMA

Interpeliacijamanevras prieš rinkimus

Pats ministras tai įvertino kaip tam tikrą manevrą prieš rinkimus ir bandymą spekuliuoti žodžiu „teisingumas“.

„Valentinas Mazuronis ir kiti atsivertė reitingus ir pažiūrėjo, kad jie nėra džiuginantys – čia teisingumo ministras, o jų partija „Tvarka ir teisingumas“ (teisingumo niekada nėra per daug) nusprendė, kad tai būtų tinkamas manevras“, – komentavo R. Šimašius.

Pasak jo, tokie veiksmai parodo tam tikrą neišmanymą, kad, pagal Konstituciją, teisingumo ministras jokiu būdu negali paveikti ne tik konkrečių bylų, bet ir apskritai teisėjų korpuso ir kitų dalykų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų