REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Shelby American“ oficialiai paskelbė, kad kitą savaitę vyksiančioje Niujorko automobilių parodoje debiutuos galingiausias visų šios kompanijos paruoštas „Ford“ modelis. Pavadintas „Shelby 1000“ šis neeilinis kupė sukurtas 2012 m. „Ford Shelby GT500“ pagrindu išvysto nemenką 950 AG galią gatvėms skirto automobilio pavidalu ir 1100 AG kaip lenktynių trasoms skirta versija.

REKLAMA
REKLAMA

„Shelby 1000“ (nuotr. Gamintojo)„Shelby 1000“ (nuotr. Gamintojo)

Carroll Shelby buvo žmogus, kuris turėjo aiškią viziją. Jis plėtė automobilio galios ir dinamikos ribas visą savo gyvenimą, ‒ kalbėjo „Shelby American“ kompanijos vadovas Johnas Luftas. ‒ Jis metė iššūkį kompanijos konstruktorių komandai sukurti „Shelby 1000“ ir labai norėjo pristatyti šį nepaprastą automobilį Niujorko automobilių parodoje ‒ taip pažymėti 50 metų sukaktį nuo tada, kai jis pristatė pirmąjį „Shelby Cobra“ modelį. Jiis pakeitė sportinių automobilių charakterį. Pirmąją „Cobra“ (CSX2000) mes pastatysime „Shelby American“ stende greta naujojo modelio.“

REKLAMA

1962 m. Santa Fe Springse surenkama pirmoji „Shelby Cobra (nuotr. Gamintojo)1962 m. Santa Fe Springse surenkama pirmoji „Shelby Cobra (nuotr. Gamintojo)

Darbus pradėję nuo visiškai išardyto „Ford“ 5,4 litro, V8 tipo variklio cilindrų bloko „Shelby American“ inžinieriai sumontavo naują alkūninį veleną, švaistiklius ir stūmoklius. Tada komanda pasirinko geresnio dujų pralaidumo cilindrų galvutes, patobulino aušinimo ir išmetimo sistemas, pakeitė mechaninį kompresorių ir jį kaip reikiant sureguliavo. Tarp kitų patobulinimų taip pat yra šešių stūmoklių apkabos priekiniams ir keturių ‒ galiniams stabdžiams. Pakaboje buvo pakeisti statramsčiai, stabilizatoriaus strypai ir tvirtinimo įvorės. Tvirtesnis vientisas varantysis velenas sujungtas su nauju galiniu diferencialu.

REKLAMA
REKLAMA

„Shelby 1000“ (nuotr. Gamintojo)„Shelby 1000“ (nuotr. Gamintojo)

Dizainas taip pat šiek tiek pasikeitė ir kaip tvirtina „Shelby American“ atstovai, naujas priekinis oro aptakas, variklio gaubtas ir galinis difuzorius sumontuoti ne tik išvaizdai atnaujinti, tačiau yra aerodinamiką pagerinančios detalės.

Ribota serija išleidžiamų „Shelby 1000“ automobilių bus pagaminta vos 50 ir kiek vienas iš jų turės savo numerį bei atitinkamus „kilmę“ liudijančius dokumentus. Gatvėms skirto modelio kaina siekia 150 tūkst. dolerių (maždaug 390 tūkst. litų), o lenktyninis variantas kainuos mažiausiai 155 tūkst. dolerių (apie 403 tūkst. litų) neskaičiuojant bazinio GT500 kainos. Galutinė „Shelby 1000“ kaina sieks apie 200 tūkst. dolerių (520 tūkst. litų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų