REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau po kelių metų „Honda“ automobiliai bus komplektuojami 9 pavarų automatinėmis pavarų dėžėmis. Šias pavarų dėžes japonų kompanijai kurti apsiėmė vokiečių specialistai iš „ZF“.

REKLAMA
REKLAMA

Naujosios automatinės pavarų dėžės bus ne tik inovatyvios, bet ir universalios, jos tiks daugumai „Honda“ modelių – 9 pavarų „automatais“ bus galima komplektuoti automobilius su skersai sumontuotais motorais ir priekinių ar visų ratų pavara, kurių variklių sukimo momentas neviršija 480 Nm. Be to, tokias pavarų dėžes gaus ir kompanijos hibridai.

REKLAMA

Naujos pavarų dėžės bus gana kompaktiškos, „draugaus“ su „Start/Stop“ sistemomis. Na o svarbiausia, kad jos leis taupyti kurą, be to 9 pavarų „automatais“ aprūpinti automobiliai leis važiuoti lygiau.

Jei tikėti gandais, tokias pavarų dėžes pirmiausiai išvysime „Honda Odyssey", „Honda Pilot", „Acura MDX" ir „Acura TL" modeliuose. Taigi, tai Amerikos rinkai skirti automobiliai. Tuo tarpu kokioms kitoms rinkoms bus skiriami automobiliai su naujaisiais „automatais“ dar nėra žinoma. Beje, „ZF“ kuria giminingą 9 pavarų automatą ir „Chrysler“ kompanijai. Gali būti, kad „Honda“ ir „Chrysler“ automobiliams skirtos pavarų dėžės bus gaminamos toje pačioje gamykloje Pietų Karolinoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų