REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV karinių technologijų kūrimu užsiimanti organizacija DARPA ruošia netikrų nusikaltėlių paieškos internete konkursą „TAG Challenge“, kuris 12 valandų vyks JAV (Vašingtone ir Niujorke) ir Europoje (Stokholme, Londone ir Bratislavoje).

REKLAMA
REKLAMA

Konkurso metu bus siekiama išsiaiškinti, kaip piliečiai gali padėti teisėsaugos organams ir specialiosioms tarnyboms. Varžybų organizatoriai teigia, kad dažnai policijos tyrimas patenka į aklavietę dėl žmonių ir resursų trūkumo, o piliečiai gali suteikti teisėsaugos organams rimtą pagalbą.

REKLAMA

Renginio metu taip pat bus siekiama išsiaiškinti informacijos internete plitimo maršrutus, pavyzdžiui, socialiniuose tinkluose.

Kovo 31-ąją oficialiame „TAG Challenge“ tinklalapyje bus paskelbtos penkių žmonių nuotraukos. Jie atliks tarptautinėje paieškoje esančių vagių vaidmenį. Paieškos metu leidžiama naudotis visomis prieinamomis priemonėmis: žiniasklaida, socialiniais tinklais ir kitais interneto resursais.

Kad pasiektum pergalę, reikia nufotografuoti visus ieškomus „nusikaltėlius“ ir įkelti nuotraukas iš visų penkių miestų. Be to, nuotraukos turi būti su geolokaciniais duomenimis, kad teisėsaugos organai galėtų susiorientuoti realioje situacijoje.

REKLAMA
REKLAMA

12 valandų, nuo 8 val. ryto, ieškomieji bus viešose vietose. Be to, „įtariamieji“ turės specialias žymes, pavyzdžiui, ryškų šaliką, nešiojamojo kompiuterio krepšį.

Tai bus antrasis toks DARPA organizuotas konkursas. Pirmosios varžybos įvyko 2009 metais. Prizinis fondas siekė 40 tūkstančių dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų