REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nigerijos valdžia sulaikė penkis asmenis, prisidėjusius prie Vokietijos piliečio Edgaro Raupacho pagrobimo.

REKLAMA
REKLAMA

Vokiečių inžinierius buvo pagrobtas 2012 m. sausį Kano mieste Nigerijos šiaurėje, praneša AFP remdamasi vietos saugumo tarnybų šaltiniais. Tarp sulaikytųjų – keturi nigeriečiai ir vienas Mauritanijos pilietis.

REKLAMA

Keturis įtariamuosius policija sulaikė praėjusią savaitę per reidą Kano mieste, o penktasis areštuotas kitos operacijos metu. Policija konfiskavo iš įtariamųjų ginklus ir nešiojamąjį kompiuterį. Kompiuteryje rasti dokumentai rodo, kad sulaikytieji palaikė ryšį su organizacija „Al–Qaeda“ ir dalyvavo organizuojant vokiečių inžinieriaus pagrobimą.

Bendrovės „Bilfinter Berger“ inžinierius E. Raupachas buvo pagrobtas vienoje iš statybviečių Kano priemiestyje sausio pabaigoje. Vėliau teroristai paviešino vaizdo įrašą, kuriame reikalavo mainais į jo išlaisvinimą paleisti iš kalėjimo Filicą Gelovic (Filiz Gelowicz) – grupuotės, planavusios teroro aktų seriją Vokietijoje, padėjėją. Apie tai pranešė televizijos radijo kompanija SWR remdamasi saugumo tarnybos duomenimis.

REKLAMA
REKLAMA

F. Gelovic nuteista 2011 metais 2,5 metų kalėti už pagalbą teroristams. Ji atlieka bausmę kalėjime Švebiš–Gmiundo mieste. Pasak jos advokato, ji nieko nežinanti apie įkaitą ir šantažą.

Vėliau teroristai paskelbė dar vieną vaizdo įrašą, kuriame pagrobtasis inžinierius užrištomis už nugaros rankomis prašo Vokietijos vyriausybės išgelbėti jam gyvybę, už jo nugaros stovi ginkluoti vyrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų