REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ispanijos oro bendrovės „Iberia“ lakūnai ketina streikuoti penktadieniais ir pirmadieniais nuo šių metų balandžio 9 dienos iki liepos 20 dienos.

REKLAMA
REKLAMA

Skelbti streikus lakūnus paskatino žinia apie naują pigių skrydžių bendrovę „Iberia Express“. Pirmąjį skrydį naujoji bendrovė atliko sekmadienį.

REKLAMA

Savininkai tikina, kad naujosios bendrovės sukūrimas neturės įtakos „Iberia“ darbuotojų darbui, tačiau šie mano, kad tai paskatins darbdavius karpyti atlyginimus. Darbuotojai įsitikinę, kad įkūrusi pigių skrydžių padalinį kompanija galės atleisti tuos, kurie neslepia nepasitenkinimo sumažėjusiomis pajamomis. „Iberia Express“ tinklapyje jau mirguliuoja skelbimai apie lakūnų, palydovų bei kitų įgulų narių komplektavimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Iberia Express“ tikisi iki 2012 m. pabaigos padidinti skrydžių skaičių iki 20, o keleivių srautą - iki 2,5 mln. žmonių. Naujoji pigių skrydžių bendrovė „Iberia Express“ turės 500 darbuotojų ir keturiolika lėktuvų.

Pagrindinė kompanija, padedama „Iberia Express“, tikisi sutaupyti apie 100 mln. eurų kasmet.

Iš pradžių pigių skrydžių bendrovė skraidys į Ispanijos miestus ir salas. Vėliau planuojama rengti skrydžius ir kitomis Europos kryptimis: į Olandiją, Airiją, Italiją, Latviją.

2011 m. pabaigoje ir 2012 m. pradžioje „Iberia“ darbuotojai surengė iš viso 12 streikų, dėl kurių bendrovė buvo priversta atšaukti šimtus skrydžių. Oro transporto vežėja dėl protesto akcijų patyrė 32 mln. eurų nuostolių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų