REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisingumo ministro sprendimu, nuo šių metų balandžio 1 d. nebus įgyvendinamos naujos nuostatos, susijusios su maisto įsigijimo ir laikymo sąlygomis laisvės atėmimo įstaigose.

REKLAMA
REKLAMA

„Įsakymas, numatantis visą pluoštą vidaus tvarkos pakeitimų įkalinimo įstaigose (kompiuterių naudojimo tvarka, maisto tiekimo taisyklės kalinių bado streikų metu ir kt.) lieka galioti. Tačiau atsižvelgiant į tai, kad įkalinimo įstaigos nėra tinkamai pasirengusios įgyvendinti vieno įsakyme numatyto aspekto, susijusio su maisto įsigijimo ir laikymo sąlygomis, jis nuo balandžio 1 d. nebus taikomas“, – sako teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

Kalėjimų departamentui pavesta iki rugpjūčio 1 d. teisingumo ministrui pateikti pasiūlymus, kurie leistų užtikrinti, kad įkalinimo įstaigose maisto ir asmeninių daiktų laikymo sąlygos atitiktų sanitarinių ir higienos normų reikalavimus. Taip pat reikia užtikrinti, kad laisvės atėmimo vietų įstaigose ištekliai būtų naudojami racionaliai ir tik su laisvės atėmimu susijusioms reikmėms. Tuo pačiu garantuoti, kad vidaus tvarkos taisyklės leistų pašalinti sąlygas, leidžiančias formuotis subkultūrai tarp asmenų, laikomų laisvės atėmimo vietų įstaigose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų