REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol žiūrovai mėgaujasi išskirtiniais filmais tarptautiniame festivalyje „Kino pavasaris“, jo organizatoriai skuba nuveikti dar vieną svarbų darbą. Šiandien prasidėjo tarptautinė kino industrijos konferencija „Meeting Point – Vilnius“, kurioje dvi dienas savo patirtimi dalinsis net 80 kino industrijos svečių. Tarp jų– garsių Rytų ir Centrinės Europos festivalių vadovai.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiugu, kad Vilnius tampa svarbia susitikimo vieta kino profesionalams iš visos Europos. Tai reikšmingas įvykis Lietuvai, kuri vis ryškiau spindi kino industrijos žemėlapyje ir stiprina savo pozicijas tarptautinėje rinkoje,“ - sako festivalio „Kino pavasaris“ vykdantysis direktorius Algirdas Ramaška.

REKLAMA

Tarptautinių kino festivalių forumo metu, kovo 27-28 dienomis viešbučio „Crowne plaza“ konferencijų salėje susitiks tokių garsių tarptautinių kino festivalių kaip Sarajevo, Transilvanijos,  Bratislavos, Minsko vadovai. Jie dalinsis savo patirtimi ir įžvalgomis, kaip rengti kino festivalius ir gerinti jų organizaciją, pritraukti rėmėjų, aptars audiovizualinių kūrinių naudojimo teisinius aspektus.

Rytoj, kovo 28 dieną, kino industrijos renginius papildys konferencija „Meeting point Vilnius“, kurioje vienas ryškiausių svečių šiemet – Thierry Baujard, kino finansavimo konsultacinės kompanijos „Peacefulfish“ įkūrėjas. Svečias konferencijoje pasakos, kaip veikia MEDIA garantinis fondas ir kuo jis naudingas filmų kūrėjams. Filmo gamybos draudimo subtilybes perprasti padės Neil Calder iš „Film Finances“, o kino politikos strategijų ir iniciatyvų svarbą aptars Katriel Scory iš Izraelio filmų fondo ( Israel Film Fund).

REKLAMA
REKLAMA

Konferencijos dalyviams naujienų turės ir Vilniaus kino biuro bei besikuriančio Lietuvos kino centro atstovai. Kino gamybos Lietuvoje skatinimui skirtą pelno mokesčio įstatymo pakeitimo projektą pristatys Lietuvos kultūros ministerija. Jos atstovai įsijungs ir į popiet prasidėsiančią diskusiją, kurioje savo patirtimi dalinsis svečiai iš Norvegijos, Suomijos, Lenkijos, Latvijos kino centrų, Estijos kultūros ministerijos.

„Siekiame, kad festivalis „Kino pavasaris“ ne tik lepintų Lietuvos kino mylėtojus rinktiniais filmais, bet ir stiprintų Lietuvos pozicijas tarptautinėje kino rinkoje. Džiaugiamės, kad jau trečius metus organizuojamas industrijos renginys susilaukia vis didesnio kino profesionalų dėmesio,“ - sako A. Ramaška.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinis festivalis „Kino pavasaris“, vadinamas vienas iš sparčiausiai augančiu Rytų Europoje, Vilniuje vyksta jau 17 metus.  Filmų festivalių forumas kino industrijos atstovams organizuojamas nuo 2010 metų.

Tarptautinė kino industrijos konferencija „Meeting Point – Vilnius“ (nuotr. Organizatorių)Tarptautinė kino industrijos konferencija „Meeting Point – Vilnius“ (nuotr. Organizatorių)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų