REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Seimo pirmininkė Irena Degutienė turėtų aiškintis banko „Snoras“ bankroto aplinkybes tiriančiai komisijai“, – teigia Darbo partijos (DP) frakcijos Seime seniūnas Vytautas Gapšys.

REKLAMA
REKLAMA

Viską neigia

Seimo vadovė antradienį paskelbė raštiškus atsakymus į opozicijai atstovaujančių parlamentarų pateiktus klausimus.

REKLAMA

Iš esmės, pateiktais teiginiais vėl keliami tie patys klausimai, į kuriuos jau ne kartą buvo atsakyta viešai ir ne iš vieno šaltinio. Pirmiausia pažymiu, kad paklausime klaidingai teigiama, kad aš iš anksto žinojau informaciją apie banko „Snoras“ būsimą bankrotą.

Todėl visiems, kas per pastaruosius mėnesius jau gal kiek primiršo ankstesnius įvykius, noriu priminti, kad tiek Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas, tiek ir kitų institucijų, kurios inicijavo, planavo ir priėmė sprendimus dėl banko „Snoras“ veiklos stabdymo, atstovai jau seniai patvirtino, kad Seimui ar Seimo Pirmininkei NEBUVO teikiama JOKIA informacija apie planuojamus veiksmus“, – išplatintame pareiškime teigia I. Degutienė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji neigia turėjusi informacijos, kuri padėjo atsiimti dalį lėšų iš „Snoro“ jos sūnui Gediminui Degučiui priklausančiai firmai. Taip pat neigia turėjusi informacijos, kuri galėjo kaip nors padėti išsaugoti tame pačiame banke prieš pat bankrotą buvusias Santariškių klinikos lėšas. Klinikos vienam iš filialų vadovauja jos sutuoktinis Gediminas Degutis.

Komisija turi aiškintis

DP frakcijos seniūno V. Gapšio nuomone, I. Degutienė savo paaiškinimus vis tiek turėtų pateikti banko „Snoras“ bankroto aplinkybes tiriančiai laikinajai tyrimų komisijai, kuri sudaryta nepaisant aršaus Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (I. Degutienės partijos) atstovų pasipriešinimo ir procedūrinių manipuliacijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svarbiausia yra išsiaiškinti, ar buvo padarytas teisės pažeidimas. Jei buvo, tai už jį turėtų atsakyti net ir Seimo pirmininkė. Manau, kad jau sudaryta banko bankroto aplinkybes narpliojanti parlamentinė komisija yra labiausiai tinkama vieta išsiaiškinti tiesai“,mano V. Gapšys.

Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) vadovas Algirdas Butkevičius portalui Balsas.lt sakė, kad visuomenei vis tiek nėra atsakyta į visus klausimus. „Galiausiai tai padarys teisėsauga, kai pabaigs pradėtus tyrimus. Pono Gedimino Degučio (sūnausBalsas.lt) prieš mane nukreipti ieškiniai dėl tariamo šmeižimo man kelia juoką. Tai noras pridengti savo pačių problemas ir tradiciški desperatiški judesiai. Yra Generalinės prokuratūros tyrimas, pradėtas mano iniciatyva, vyksta parlamentinis laikinosios komisijos tyrimas. Ten ir sužinosime atsakymus“, – aiškino jis portalui Balsas.lt.

REKLAMA

*****

Balsas.lt primena, kad pernai I. Degutienės sūnaus Gedimino bendrovė „Novotersa“ iš „Snoro“ pasiėmė 1,6 mln. litų paskolą. Ir tai padarė lapkričio 16 dieną, kai „Snoras“ buvo nacionalizuotas ir operacijos jame negalėjo būti vykdomos. Įmonė paprašė, kad bankas dalį paskolos padengtų maždaug 652 tūkst. litų suma, kuri buvo sukaupta specialiojoje banko sąskaitoje. Bent vienas pavedimas iš „Novotersa“ sąskaitos buvo padarytas prieš pat nutraukiant banko operacijas dėl nacionalizavimo. Operacija įstrigo, kaip ir daugelis pavedimų. Tačiau bankui atnaujinus veiklą, operacija buvo baigta, ko neneigia ir pats G. Degutis.

Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos, kurių vienam filialų vadovauja Seimo pirmininkės sutuoktinis G. Degutis, pripažįsta, kad pinigus iš sąskaitos banke „Snoras“ į kitą banką pervedė po publikacijos dienraštyje „Lietuvos rytas“, kurioje paskelbta apie teisėsaugos planuojamus veiksmus prieš „vieną lietuviškų bankų“. I. Degutienė savo atsakyme pabrėžia, kad filialas, kuriam vadovauja jos vyras, sąskaitos „Snore“ neturėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų