REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius suabejojo, ar šiuo metu būtų tikslinga rengti referendumą dėl planuojamos statyti Visagino atominės elektrinės (AE). Tokį referendumą rengti ragina Lietuvos žalieji.

REKLAMA
REKLAMA

„Nesiimu spręsti apie referendumo iniciatyvas, gal tik galėčiau pastebėti, kad šiaip jau referendumus būtų geriau organizuoti tada, kai bus žinoma daugiau konkrečių skaičių, nes šiuo metu organizuojamo referendumo atveju nebus dar galimybių diskutuoti dėl labai konkrečių parametrų ir skaičių ir todėl kažin ar pats referendumas bus labai racionalus“, - antradienį interviu Lietuvos radijui sakė Ministras Pirmininkas.

REKLAMA

Anot premjero, detalesni skaičiai, iš kurių matyti projekto ekonominė nauda, paaiškės derybų metu, pasirašant koncesijos sutartį. A. Kubiliaus teigimu, nežinant šių skaičių yra daug spekuliacijų.

Visagino atominės elektrinės koncesijos sutartį su „Hitachi-GE Nuclear Energy“, kurią numatoma baigti šią savaitę, A. Kubilius vadina vienu iš svarbiausių etapų.

„Pats faktas, kad šią savaitę galime užbaigti derybas dėl koncesijos sutarties, yra itin svarbus, nes tai reiškia, kad strateginiam investuotojui yra suteikiama koncesijos teisė statyti AE ir elektrinė turi būti pastatyta iki 2020-2021 metų“, - pažymėjo Premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Skaičiuojama, kad Visagino AE projekto vertė siekia 17 mlrd. litų. Planuojama, kad jėgainės statybos prasidės 2015 metais.

ELTA primena, kad žalieji ragina referendume išsiaiškinti, ar Lietuvai reikia naujos AE. Jų teigimu, šalies energetinę nepriklausomybę gali garantuoti tik energija iš atsinaujinančių šaltinių. Todėl esą reikėtų labiau rūpintis jų plėtra, neskubant statyti naujos AE. Tuo tarpu energetikos ir politikos ekspertai pastebi, kad populistinės žaliųjų iniciatyvos paprastai suaktyvėja prieš kokius nors rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų