REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien, 21.45 val. Lietuvos laiku, startuos UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio mačai. Pirmosiose rungtynėse Lisabonos „Benfica“ sieks nekartoti Neapolio „Napoli“ klaidų ir iš kovos dėl turnyro trofėjaus pašalinti Londono „Chelsea“ , o išsišokėliai Nikosijos APOEL bandys kurti sensaciją namie žaisdami su Madrido „Real“.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar arba niekada?

Aštuntfinalyje ne per lengviausiai Sankt Peterburgo „Zenit“ įveikusi Lisabonos „Erelių“ ekipa pirmą kartą per 22 metus sieks prasimušti į Čempionų lygos pusfinalių etapą.

REKLAMA

Pirmosios rungtynės žaidžiamos Lisabonos „Estadio da Luz“ stadione, o čia, Europos turnyruose,  „Benfica“ nepralaimi jau nuo 2010-ųjų gruodžio. Įspūdinga, tiesa? Londono „Chelsea“ ekipa niekaip nesugeba laimėti svečiuose: per visas 2011-2012-aisiais Čempionų lygoje žaistas rungtynes išvykoje, „mėlynieji“ du sykius pralaimėjo, du – sužaidė lygiosiomis.

Nors šie skaičiai ir palankūs portugalų klubui, vertėtų atsižvelgti į vieną iškalbingą faktą: per pastaruosius trylika metų, rungtyniaujant Čempionų lygoje, „Chelsea“ futbolininkai 8 kartus atkeliavo iki ketvirtfinalio etapo, o iš šių penkiskart laimėjo ir pateko į pusfinalį.

REKLAMA
REKLAMA

„Benfica“ (nuotr. SCANPIX)„Benfica“ (nuotr. SCANPIX)

„Turėjome ne patį geriausią sezoną, užtenka pažvelgti į skaičius. Tačiau mūsų komandoje yra daug gerų futbolininkų, kurie, tikiu, šiandien gali sužaisti taip kaip reikia norint laimėti“, - prieš rungtynes kalbėjo „Chelsea“ komandoje laikinai vyriausiojo trenerio pareigas einantis Roberto Di Matteo.

„Žinome, kad “Benfica„ namuose žaidžia galingai, tačiau per 6 pastarąsias rungtynes įmušėme 13 įvarčių, trejose iš jų nė vieno įvarčio nepraleidome ir esame puikios formos, - pridūrė italas – tikiu, kad mano komanda šįvakar gali sužaisti labai geras rungtynes“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lisabonos „Benfica“ vyriausiasis treneris Jorge Jesusas taip pat pagarbiai atsiliepė apie šiandieninį varžovą: „Šiandien turėsime būti labai kūrybingi ir atidūs tiek ginyboje tiek puolime, nes žaidžiame prieš vieną geriausių komandų Europoje. Jei norime laimėti, turėsime žaisti tiesiog tobulai.“

„Chelsea“ turi keturis žaidėjus su kuriais esu dirbęs anksčiau (Ramiresas, Davidas Luizas, Hilario ir Paulo Ferreira, - ivartis.net), tad jei R. Di Matteo su jais bendravo, pasielgė teisingai. Vis dėlto, mes taip pat puikiai pažįstame varžovą. Šiandien žaisime tik pirmasias rungtynes iš dviejų, taigi kol kas neskubinkime įvykių, viskas spręsis Londone“, - teigė J. Jesusas.

REKLAMA

Johnas Terry (nuotr. SCANPIX)Johnas Terry (nuotr. SCANPIX)

Turnyro sensacija tapęs APOEL klubas sieks dar vieno stebuklo

Nors Nikosijos APOEL ir Madrido „Real“ poroje favoritas aiškus, Kipre APOEL iš visų jėgų stengsis pradžiuginti savo sirgalius. Gerokai toliau nei iš jo tikėtąsi nužygiavęs APOEL savo žaidimą grindžia tankia, disciplinuota gynyba ir sėkmingu žaidimu namie.

Iš 7 Čempionų lygos rungtynių namie, kipriečiai net penkias laimėjo. Tiesa, vien noro gali neužtekti, kai kelyje toks galingas varžovas: karališkasis Madrido „Real“ Čempionų lygos taurę iškovojo net 9 kartus ir yra tituluočiausias klubas Europoje, o dabartiniai komandos rezultatai tai tik patvirtina – „Real“ su 75 taškais pirmauja Ispanijos „La Liga“ čempionate, lenkdami net tokį gigantą kaip „Barcelona“.

REKLAMA

Pirmojo istorijoje Kipro klubo, prasibrovusio iki Čempionų lygos ketvirtfinalių etapo, vyriausiasis treneris Ivanas Jovanovičius teigia, kad jo komandai šiandien gali neužtekti net ir geriausio žaidimo, kokį ekipa tik gali pademonstruoti.

„Real“ yra tas klubas iš kurio mes galime daug ko pasimokyti. Tai viena stipriausių komandų pasaulyje ir tokiam nedideliam klubui kaip APOEL, nepriklausomai nuo rungtynių baigties, didelė garbė išmėginti jėgas tokiame aukštame lygyje. Suprantame, kad „Real“ kovoja dėl Čempionų lygos taurės ir abiejuose mačuose sieks tik pergalės. Mes stengsimės žaisti disciplinuotai ir parodyti, kad esame verti žaisti net prieš daugkartinius Čempionų lygos nugalėtojus“, - pernelyg aukštų tikslų komandai nekėlė I.Jovanovičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Madrido Madrido „Real“ (nuotr. SCANPIX)

Madrido „Real“ spaudos konferencijoje, dvikovos favoritų treneris, portugalas Jose Mourinho išliko santūrus ir neskubėjo nurašyti Čempionų lygos „juodojo arkliuko“.

„APOEL yra komanda, kurios žaidėjai kovoja vieni už kitus. Jie įrodė, kad komandinė dvasia ir ryžtas yra kur kas vertingiau, nei individualus atskirų žaidėjų meistriškumas. Mes esame favoritai, tai nepaneigiamas faktas žiūrint tiek į istoriją, tiek į finansus, tiek į komandų sudėtis, tačiau varžovą tikrai gerbiame, o futbole visko būna, taigi anksčiau laiko negalvojame apie pusfinalio rungtynes. APOEL yra viena iš tų komandų, iš kurių nežinai ko tikėtis“, - pagarbiai apie varžovą atsiliepė J. Mourinho.

Antradienis, Kovo 27 dienos UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio rungtynės:

21:45val. Lisabonos „Benfica“ – Londono „Chelsea“

21:45val. Nikosijos APOEL – Madrido „Real“ (tiesiogiai per „Viasat Sport Baltic“)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų