REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinę teatro dieną, kovo 27-ąją, už 2011 metais Lietuvos teatrų scenose nuveiktus darbus geriausi šalies teatro menininkai premijomis ir atminimo ženklais bus tradiciškai apdovanoti Lietuvos nacionalinio dramos teatro scenoje.

REKLAMA
REKLAMA

Į geriausio režisieriaus titulą pretenduoja Oskaras Koršunovas už spektaklius „Miranda“ (OKT-Vilniaus miesto teatras) ir „Išvarymas“ (Lietuvos nacionalinis dramos teatras), Jonas Vaitkus, sukūręs spektaklį „Visuomenės priešas“ Lietuvos nacionaliniame dramos teatre, ir Vidas Bareikis, režisavęs spektaklį „Mr. Fluxus, arba Šarlatanai“ (No Theatre).

REKLAMA

Pagrindinio dramos aktoriaus vaidmens kategorijoje varžosi Povilas Budrys (Prosperas spektaklyje „Miranda“), Dainius Gavenonis (Tomas Stokmanas spektaklyje „Visuomenės priešas“), Ainis Storpirštis (Benas spektaklyje „Išvarymas“ ir Mačiūnas spektaklyje „Mr. Fluxus“) bei Rimantas Teresas už vaidmenis Juozo Miltinio dramos teatro spektakliuose „Vedybos“ ir „Hanana, kelkis ir eik“.

Į dramos aktorės pagrindinio vaidmens titulą pretenduoja Eglė Gabrėnaitė (Vasa, „Motina“, Valstybinis Vilniaus mažasis teatras), Airida Gintautaitė (Miranda spektaklyje „Miranda“), Inesa Paliulytė spektakliuose „Vedybos“ ir „Hanana, kelkis ir eik“, Eglė Mikulionytė už vaidmenį spektaklyje „Apsivalymas“ (Kauno valstybinis dramos teatras).

REKLAMA
REKLAMA

Dramos antro plano vaidmens kategorijoje rungiasi Darius Meškauskas, Leonardas Pobedonoscevas, Marius Repšys ir Albinas Kėleris. Į geriausios antraplanio vaidmens dramos aktorės titulą pretenduoja Rasa Samuolytė, Monika Vaičiulytė ir Elzė Gudavičiūtė.

Taip pat bus skelbiami geriausias metų scenografas, geriausias teatro kostiumų dailininkas ir kompozitorius, geriausi operos solistė ir solistas, geriausio spektaklio vaikams ir lėlių teatro kūrėjai.

Į Jaunojo menininko vardą pretenduoja choreografai ir šokėjai Airida Gudaitė ir Laurynas Žakevičius, kompozitorius Gediminas Gelgotas, operos solistas Tadas Girininkas ir aktorius Ainis Storpirštis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Metų teatro reiškiniu gali tapti teatro judėjimas „No theatre“ ir Vidas Bareikis, taip pat „trupė p.s.“ ir Valentinas Masalskis bei Mantas Markevičius.

Nacionalinės dramaturgijos pastatymo kategorijoje figūruoja spektakliai „Išvarymas“, „Mr. Fluxus, arba Šarlatanai“ ir „Lietaus žemė“ (Teatras „Atviras ratas“).

Tradiciškai Teatro dieną bus įteikiamas ir Boriso Dauguviečio auskaras - už nuopelnus teatro menui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų