REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas (Mahmudas Ahmadinedžadas) ketvirtadienį sakė, kad bet kokia nauja Jungtinių Tautų rezoliucija dėl sankcijų būtų tik "suplėšytas popiergalis", kuris nesustabdytų Teherano branduolinio darbo, pranešė pusiau oficiali šalies naujienų agentūra "Mehr".

REKLAMA
REKLAMA

"Tokių suplėšytų popiergalių leidimas ... nepaveiks Irano tautos ketinimų (įsigyti branduolinę technologiją)", - sakė M.Ahmadinejadas per mitingą centriniame Irano regione.

REKLAMA

JAV, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Vokietijos, Rusijos ir Kinijos diplomatai Jungtinėse Tautose sudarė preliminarų susitarimą dėl naujų sankcijų Iranui ir planuoja šią priemonę ketvirtadienį pateikti Saugumo Tarybai, jei su tuo sutiks jų vyriausybės.

Ankstesnę rezoliuciją dėl sankcijų, kurią Saugumo Taryba priėmė gruodį, M.Ahmadinejadas išjuokė panašiais žodžiais.

Pagal naująją rezoliuciją, kuri gali būti priimta kitą savaitę, Teheranui būtų įvestos papildomos sankcijos už atsisakymą sustabdyti urano sodrinimą. Šią technologiją galima pasitelkti gaminant ir kurą atominėms elektrinėms, ir branduolinį ginklą.

REKLAMA
REKLAMA

"Koks tikslas leisti tokias rezoliucijas? Šiandien mes visiškai įvaldome branduolinio kuro ciklą, - sakė M.Ahmadinejadas. - (Net) jei visi jūs (vakariečiai) susirinktumėt ir dar pasikviestumėt iš pragaro savo protėvius, negalėtumėt sustabdyti Irano valstybės".

Pasak M.Ahmadinejado, sankcijų Iranui įvedimas duotų priešingus rezultatus. "Įvesdavote sankcijas mums ir anksčiau, bet mes įgijome branduolinę technologiją. Įveskit ekonomines sankcijas mums šiandien ir pamatysite, koks bus kitas mūsų žingsnis", - pareiškė jis.

Irano prezidento teigimu, Vakarų valstybės klysta manydamos, kad Iranas dėl politinio spaudimo atsisakys savo branduolinės programos. Be to, M.Ahmadinejadas pridūrė, kad Saugumo Taryba "nėra legitimi".

"Visa Irano tauta primygtinai reikalauja savo teisės ir nesitrauks nė truputėlio", - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų