REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 27 dieną, Kaune prasidės ketvirtoji Kauno miesto mokinių mokomųjų bendrovių mugė, šiemet pirmą kartą tapsianti tarptautine. Joje savo idėjas pristatys ir originalios produkcijos įsigyti pasiūlys 35 Lietuvos ir 7 užsienio mokinių bendrovės iš Italijos, Švedijos bei Danijos.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet mugė vyks Kauno prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ Karmelitų alėjoje. „Pasirinkome šią vietą, nes norime, kad kuo daugiau kauniečių ir miesto svečių galėtų susipažinti su mokinių bendrovėmis, juolab, kad čia pat už simbolinę kainą bus galima įsigyti patikusius mokinių sukurtus produktus“,- teigia Laima Girdauskienė, Kauno „Saulės“ gimnazijos mokytoja ir viena iš mugės organizatorių.

REKLAMA

Pasak „Lietuvos Junior Achievement“ programų direktorės Daivos Strielkūnienės, moksleiviai nestokoja originalių minčių nuo paslaugų teikimo iki produktų tobulinimo: „Mugės lankytojai galės įsigyti pirštines, skirtas dėvėti šaltuoju metu periodu pasivaikščioti susiruošusioms poroms – šios pirštinės jau numegztos „susikibusios“. Moterims ir merginoms moksleiviai pasiūlys aibę rankų darbo papuošalų, tarp kurių išsiskirs papuošalai-atšvaitai, leisiantys ne tik žaviai atrodyti, bet ir saugiai jaustis kelyje tamsų vakarą. Nepamiršti liks net geriausiais žmogaus draugais vadinami šunys – jiems viena iš mokinių bendrovių sukūrė šviečiančius dirželius“.

REKLAMA
REKLAMA

Mugės metu bendrovės taip pat varžysis net dvylikoje rėmėjų įsteigtų nominacijų. Informacijos technologijų mokymo centras rinks geriausią stendą, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai – geriausią idėją, bankas „Swedbank“ įvertins bendrovę už geriausią komunikavimą verslo kalba. Be to, bus apdovanota ir inovatyviausia idėja, geriausia prezentacija, lietuviškiausias produktas, socialiai atsakingiausia bendrovė, o susumavus visose nominacijose gautus balus, bus paskelbta geriausia Kauno mokinių mokomoji bendrovė.

Moksleivių mokomosios bendrovės šalyje kuriamos jau beveik dešimtmetį, tokių būdu sudarant galimybę pagal „Lietuvos Junior Achievement“ programą besimokantiems moksleiviams įgytas teorines ekonomikos mokslo žinias pritaikyti praktikoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų