REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rytoj Darbo partijos frakcijos posėdžio metu bus svarstoma, kaip vertinti „tvarkiečių“ inicijuojamą nepasitikėjimo procedūrą teisingumo ministru Remigijui Šimašiui.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip žinia, partija „Tvarka ir teisingumas“ (TT) tikina, kad būtent R. Šimašius atsakingas už netvarką ir neteisybę šalyje.

REKLAMA

„Dviprasmiškai vertintini teismų sprendimai ar į sveiko proto rėmus netelpantys siekiai juos įgyvendinti – tai labai aiškiai iliustruoja pastarųjų dienų įvykiai Garliavoje. Tai tik vienas, labai konkretus atvejis, dėl kurio atsakomybę turėtų prisiimti būtent teisingumo ministras“, – sakė TT frakcijos Seime seniūnas Valentinas Mazuronis.

R. Šimašius savo ruožtu tikina, kad teismo sprendimas turi būti vykdomas ir yra pareiškęs, kad mergaitė turi būti su mama.

REKLAMA
REKLAMA

„Klausimų R. Šimašiui mes irgi turime. Manau, kad šioje Vyriausybėje jis tikrai galėjo nuveikti žymiai daugiau, nei yra padaryta“, – naujienų portalui Balsas.lt teigė DP frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys.

Pasak V. Gapšio, kol kas jam yra sunku pavieniai vertinti interpeliacijos klausimą, kol frakcija nėra pasitarusi, tačiau „darbiečiai“ mato klausimų teisingumo ministrui, kad ir apie labai ilgų ekspertizių procedūras, kai kuriuos nepriimtus įstatymus, pavyzdžiui, administracinių teisės pažeidimų kodekso pakeitimus, kurie yra Teisingumo ministerijos kompetencijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Verta atkreipti dėmesį, kad 2012 metų vasario 22 – kovo 2 dienomis atliktų „Baltijos tyrimų“ duomenimis teismais pasitiki vos penktadalis Lietuvos gyventojų.

Anot V. Gapšio, R. Šimašius pagal savo kompetenciją turėtų dėti didesnes pastangas, kad tas pasitikėjimas teismais ateitų, ir teismų sistemos reformos klausimai yra būtent Teisingumo ministro kompetencijos ribose.

Balsas.lt primena, kad praėjusią savaitę Kėdainių rajono apylinkės teismui priėmus galutinę ir neskundžiamą nutartį, kuria Laimutei Stankūnaitės leidžiama dukrą iš teisėjos Neringos Venckienės namų paimti prievarta, Garliavoje kilo sujudimas. Buvo bandoma vaiką išvežti jėga, tačiau viskas baigėsi grumtynėmis ir skandalu.

REKLAMA

Šeštadienį Kauno Vienybės aikštėje vyko mitingas, kuriame susirinko smurtu prieš vaikus ir nesiskaitymu su piliečiais nepatenkinti žmonės. Mitinge buvo akcentuojama, kad mažos mergaitės ir apskritai visos šios šeimos problema yra simbolis, vieta, kurioje gali būti pasipriešinta sistemai.

Tą pačią dieną Vilniuje vykusioje DP inicijuotoje protesto akcijoje prieš ydingą ir iškreiptą teismų sistemą D. Kedžio dukros likimo temai buvo skiriama nemažai dėmesio, politikai išreiškė palaikymą mergaitės interesus ginančioms institucijoms ir šeimai, kuri nenori atiduoti vaiko į motinos, pačios mergaitės vadinamos „šlykštyne“, rankas.

REKLAMA

V. Gapšio nuomone, yra matoma situacijos problema ir vis tiek vienaip ar kitaip visos valstybės institucijos turi dėti pastangas, kad būtų užtikrinti būtent mergaitės interesai, nesvarbu, iš kurios barikadų pusės būtų vertinama situacija. Pasak jo, institucijos šiuo klausimu turėjo veikti kur kas ankščiau ir ryžtingiau.

Taip pat skaitykite:

Seime norima reikšti nepasitikėjimą ministru R. Šimašiumi

Šiurpinantys kadrai: įrašas iš Kedžių namų

R. Šimašius: D. Kedžio dukra turi būti su mama

Mitingo Kaune dalyviai: Klonio gatvėje sprendžiasi visos Lietuvos ateitis

R. Šimašius: neįtariau, kad A. Ūsas buvo girtas

Protestuotojantys „darbiečiai“: teisėjai turi atsakyti už savo sprendimais padarytą žalą

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų