REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos žolės riedulio uždarų patalpų čempione vėl tapo Širvintų „Inta-Baltic-Champignons“ komanda. Ji nepatyrė nė vieno pralaimėjimo.

REKLAMA
REKLAMA

Širvintiškių triumfas šiemetiniame čempionate buvo akivaizdus. Jie čempionų titulus praktiškai užsitikrino, pasibaigus antro rato susitikimams, kai čempionate žengė pergalingai ir sužaidė tiktai vienerias rungtynes – su Vilniaus r. Sporto mokykla - lygiosiomis 4:4. Iš viso širvintiškiai surinko 36 tšk.

REKLAMA

Baigiamojo turo susitikimai, kaip ir visi iki šiol, vyko Panevėžio rankinio centro sporto bazėje. Lietuvos čempionai ir čia žaidė pergalingai. Vadovaujami trenerio Romualdo Chmeliausko, per visus čempionato susitikimus (12 rungtynių) į savus vartus jie tepraleido 21 įvartį, o varžovų vartininkus nuginklavo net 56 kartus.

Per iškilmingą čempionato uždarymą Lietuvos žolės riedulio federacijos prezidentas Leonardas Čaikauskas pasidžiaugė išaugusiu vyrų žolės riedulininkų meistriškumu ir aukso medaliais apdovanojo Širvintų „Intą-Baltic-Champignons“ komandą (Tomas Mozura, Arnoldas Gasperovičius, Giedrius Gridziuška, Maksimas Tarasovas, Mantas Petkevičius, Ruslanas Bezukladnikovas, Giedrius Adomavičius, Ernestas Ruseckas, Domantas Lekys, Artūras Kudrešovas, Viktoras Prokopovičius, Darius Jackevičius, vyr. treneris – Romualdas Chmeliauskas, komandos vadovas – Borisas Sockis).

REKLAMA
REKLAMA

Baigiamajame ture širvintiškiai nugalėjo Vilniaus „Ardą-Rudaminą“ 2:1, Vilniaus r. sporto mokyklą 3:0, Širvintų sporto mokyklą 6:3 ir  Vilniaus „Žuvėdros-Tauro“ 3:1 komandas.

Čempionato prizininkai nebuvo aiškūs iki pačio paskutiniojo susitikimo. Sidabro medalius pelnė Vilniaus „Ardo-Rudaminos“ (trn. Marijanas Gžibovskis ir Arvydas Ilgevičius; 18 tšk.), o bronzos – Vilniaus r. Sporto mokyklos (trn. Felikas Paškevičius, 18 tšk.) žolės riedulininkai. Ketvirti čempionate liko Vilniaus „Žuvėdros-Tauro“ (8 tšk.) ir penkti – Širvintų sporto mokyklos (6) sportininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Geriausias čempionato žaidėjais pripažinti: rezultatyviausias žaidėjas širvintiškis Giedrius Adomavičius (19 įv.), gynėjas – širvintiškis Maksimas Tarasovas ir vartininkas Rokas Rudenka („Ardas-Rudamina“).

Finišavo ir B diviziono čempionatas. Aukso medalius iškovojo Šiaulių „Klevas-Šiauliai“, vadovaujami Donatos Dildaitės-Grigienės. Antras – Vilniaus „Žuvėdros-Tauras“, trečia – Širvintų sporto mokyklos II komanda.

Medaliai tiems, kurie labiausiai to verti

Čempionato vyr. teisėjas, Tarptautinės žolės riedulio federacijos komisaras, Širvintų r. savivaldybės administracijos vyr. specialistas Borisas Sockis šiemetinį Lietuvos žolės riedulio uždarų patalpų čempionatą įvertino taip:

REKLAMA

„Čempionatas vyko trimis ratais, sužaista nemažai rungtynių ir medalius pelnė tos komandos, kurios labiausiai buvo to vertos. Čempionato startas buvo intriguojantis: Vilniaus „Ardas-Rudamina“ pasidalijo savo žaidėjais su Vilniaus sporto mokykla ir susidarė trys komandos, kurios savo meistriškumu išsiskyrė iš kitų bei realiausiai pretendavo laimėti medalius.

Per pirmo rato varžybas būsimiems čempionams širvintiškiams rimčiausią konkurenciją sudarė Vilniaus r. sporto mokyklos komanda. Vėliau „Ardas-Rudamina“ pagerino savo žaidimą ir, baigiantis čempionatui, jau nebuvo aišku, kas taps sidabro ir bronzos medalių laimėtojais. Meistriškumu labiausiai išsiskyrė Širvintų „Inta-Baltic-Champignons“ komanda.

REKLAMA

Kas širvintiškiams antrus metus iš eilės nulėmė Lietuvos uždarų patalpų čempionų titulus? Esu tiktai simbolinis komandos vadovas, bet, nesuklysiu pasakęs, kad aukso medaliai laimėti daugiausiai trenerio Romualdo Chmeliausko nuoširdaus darbo ir rimtos žaidėjų pažiūros į žolės riedulį dėka. Sportininkai subrendo, sukaupė patyrimo, ypatingai savo meistriškumu išsiskyrė Giedrius Adomavičius.

Labai gerai gynyboje žaidė Maksimas Tarasovas, Viktoras  Prokopovičius, komandą sustiprino vilnietis Arnoldas Gasperovičius. Patobulėjo, bet dėl traumos negalėjo žaisti Darius Jackevičius, kuris turi smagią ranką ir labai gerai realizuoja 7 m baudinius bei gerai atlieka padavimus iš mažųjų  kampinių“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Geriausia dovana trenerio jubiliejui - pergalė

Ar buvo sunku tapti Lietuvos čempionais? - paklausiau širvintiškių trenerio Romualdo Chmeliausko

Šiemet nelabai, praėjusias metais buvo sunkiau. Čempionato pradžioje nepraradome taškų, nors rungtynes, kaip ir baigiamajame ture, laimėdavome minimaliais rezultatais. Varžovai tarpusavyje „susidaužydavo“ ir mes nuo jų pabėgdavome. Mums visos rungtynės buvo sunkios, ypatingai su protinga ir techniška „Ardo-Rudaminos“ komanda, kuri moka gerai žaisti žolės riedulį. Psichologiškai lengviau buvo tiktai su mano treniruojama antrąja komanda, kurią visi gerai žinome.

REKLAMA

Kokias sąlygas tobulėti turi Lietuvos uždarų patalpų čempionai?

Turime mažytę Laisvalaikio centro salytę, kurioje treniruojasi ir jaunimas, ir suaugusieji. Lauke teturime prastą „gardelį“, kur treniruojasi futbolininkai. Praktiškai neturime gerų sąlygų. Džiaugiuosi, kad Širvintose auga gera pamaina, kuri treniruojasi 4-5 kartus per savaitę. Nors mūsų jaunimas tarp penkių komandų ir buvo paskutinis, bet kiekvienas rungtynes žaidė geriau, tobulėjo.

Kiek čempionų komandoje yra žolės riedulininkų?

Čempionatą pradėjo 12 žaidėjų, o baigė dešimt. Pirmą turą žaidė, o po to dirbti į Olandiją išvyko Ruslanas Bezukladnikovas, o Domantas Lekys savaitgaliais dirba ir negali rungtyniauti. Iš savo komandos norėčiau išskirti du žaidėjus – kapitoną ir pagrindinį įvarčių mušėją Giedrių Adomavičių bei gynėją Maksimą Tarasovą, kuris tikrai buvo verti geriausių čempionato žaidėjų prizų. Patikimai vartus saugojo Tomas Mozura.

REKLAMA

Baigėsi žiemos čempionatas, ką toliau darysite?

Rengsimės Lietuvos vasaros čempionatui. Kol kas žengiame antroje vietoje, tačiau mano svajonė – tapti ir vasaros čempionais. Tai padaryti bus nelengva, neturime stadiono, tačiau daugkartiniams šalies čempionams „Ardo-Rudaminos“ žolės riedulininkams bandysime kibti į atlapus.

Buvome labai užsidegę šiemet dalyvauti Europos šalių taurės turnyre Turkijoje, tačiau neturime  pinigų nei pasirengti, nei išvykti. Nėra sąlygų ir varžovus priimti, Širvintose neturime normalios aikštės. Komanda buvo išvykusi pažaisti į Bratislavą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mes - vienintelė tokio mažo miestelio komanda, tapusi Lietuvos žaidimų  čempione. Mūsų pergalė -  tai didelė šventė Širvintų bendruomenei. Mums nugalėti miestų komandas tikrai labai sunku. Labai kuklus komandos biudžetas, šiemet savivaldybė metams teskyrė 5 tūkst. Lt. Ką už tuos pinigus galima padaryti?

Tiktai nuvežti komandą į Lietuvoje vykstančias varžybas. Pusę pinigų jau išleidome, o vasaros sezonas dar net neprasidėjo. Tačiau turime rėmėjus, kurie aprengė komandą, nupirko lazdų ir aikštėje atrodome gražiai.

REKLAMA

Man pačiam tenka dirbti ne tiktai treneriu, bet ir vadybininku, masažuotoju, už viską atsakyti. Dar treniruoju ir pamainą - Sporto mokyklos komandą. Žolės riedulį žaidžia ir mano dukra Ugnė, Vilniaus universitete studijuojanti tarptautinius santykius. Šį rudenį (rugsėjo 18 d.) man sukaks 50 metų, šio jubiliejaus proga man geriausia dovana būtų mūsų komandos iškovoti aukso medaliai per Lietuvos vasaros čempionatą.

Marytė Marcinkevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų