REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį Vytautui Albokui – įrodyta, kad jis prieš dvejus metus nužudė Dainą Juškevičiūtę. Vyras vadovavosi tokia logika: jei ne man, tai niekam ir buvusią savo merginą nužudė už tai, kad ši jį paliko.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdoje mediciną studijavusi 25-erių kaunietė D. Juškevičiūtė nužudyta 2010 metų spalio 22-ąją nuomojame bute Kauno gatvėje. Pagrindinis įtariamasis V. Albokas (gim. 1983 m.) sulaikytas tos pačios vakare, tačiau viso proceso metu kaltę neigė, turėjo alibi – esą merginos nužudymo metu buvo savo namuose Gargžduose, rašo VE.lt.

REKLAMA

„Kaltė visiškai įrodyta, aiškus nužudymo motyvas“, – paskelbė teisėjas Linas Pauliukėnas.

Buvusiam Krašto apsaugos savanorių pajėgų kariškiui V. Albokui skirta 11 metų laisvės atėmimo bausmė, kurią jis turės atlikti pataisos namuose. Po nuosprendžio paskelbimo jis paliktas laisvėje ir per 20 dienų gali apskųst nuosprendį. Paliktos galioti kitos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas bei 50 tūkst. litų užstatas.

REKLAMA
REKLAMA

Nužudytosios tėvai iš kaltinamojo reikalavo milijono litų neturtinei žalai atlyginti, tačiau teismas nusprendė, jog V. Albokas jiems pajėgs sumokėti penktadalį šios sumos.

„Nuosprendis yra teisingas pagal įstatymus, nors už tai, kad dėl nieko nužudė tokią šaunią merginą, galėtų būti griežtesnis“, – taip bausmę apibūdino dukros netekusi Jolanta Juškevičienė.

Nustatyta, jog į butą užėjęs V. Albokas merginą parvertė, daužė jos galvą, smaugė. Vienu iš pagrindinių jo kaltės įrodymų tapo ant jo batų likę drabužių, su kuriais rasta nužudyta D. Juškevičiūtė, pluoštų.

V. Albokas taip pat buvo teisiamas už neteisėtą šaudmenų laikymą – savanoris po vienų pratybų Kairių poligone negrąžino nepanaudoto 21 imitacinio šovinio, už šį nusikaltimą jam skirta 30 parų arešto, bausmė laikoma įvykdyta, mat nužudymu įtartas vyras tyrimo metu už grotų praleido beveik pusmetį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų