REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kriminalinės policijos biuro ir Telšių apskrities policijos pareigūnai, įtarus psichotropinių medžiagų gamyba bei platinimu, Vaištarų kaime sulaikė du klaipėdiečius, kurių automobilyje rado apie 3 kg psichotropinės medžiagos – metamfetamino.

REKLAMA
REKLAMA

Krata buvo atlikta nuošalioje vietoje esančioje negyvenamoje sodyboje, kurioje prieš sulaikymą lankėsi įtariamieji – T. L. ir M. S.

REKLAMA

Kratos metu aptikta psichotropinių medžiagų gamybos įranga bei gamybai reikalingos cheminės medžiagos.

Sulaikytieji asmenys susiję su Klaipėdos mieste veikiančiomis nusikalstamomis grupuotėmis. Abu ne kartą teisti už transporto priemonių vagystes, vienas jų teistas už žinomo krepšininko Gintaro Einikio automobilio vagystę bei kitus nusikaltimus.

Lietuvos kriminalinės policijos biure atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Teismas sulaikytiesiems skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

Įtariama, kad psichotropinės medžiagos negyvenamoje sodyboje buvo gaminamos ne pirmą kartą. Didmeninė paimtos psichotropinės medžiagos ir prekursoriaus kaina Lietuvoje siekia apie 80–100 tūkst. litų, tačiau pardavus mažmeninėmis kainomis pelnas išauga kelis kartus.

REKLAMA
REKLAMA

Aptiktoje psichotropinės medžiagos gamybos vietoje per dieną galima buvo pagaminti iki 15 kg kvaišalų.

Manoma, kad pagamintos psichotropinės medžiagos galėjo būti platinamos tiek Lietuvoje, tiek išvežamos į užsienį.

„Ten veikė gerai techniškai aprūpinta laboratorija. Kiek asmenų ten dirbo, aiškinamasi. Stebino tai, jog nusikaltėliai turėjo net pakuočių indelių, narkotikai buvo gaminti steriliai“, – portalui Balsas.lt sakė Kriminalinės policijos biuro Trečiosios valdybos viršininkas Edvardas Šileris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų