REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį pradėtas tiesioginis skrydis Vilnius – Sankt Peterburgas. Tokiu maršrutu skraidins kompanija „Ak Bars Aero“, skrydis bus vykdomas dukart per savaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Tai pirmasis skrydis iš Lietuvos  į antrąjį pagal dydį Rusijos miestą nuo 2005 m., kai keletą mėnesių tiesioginius skrydžius vykdė „Lietuvos avialinijos“, skraidinusios vidutiniškai 320 keleivių.

REKLAMA

„Istoriškai susiklostė, kad populiariausias būdas iš Lietuvos pasiekti Sank Peterburgą yra kelionė traukiniu – oro transportu pastovaus susisiekimo su šiuo miestu praktiškai nebuvo 20 metų“, – teigė Tarptautinio Vilniaus oro uosto (TVOU) generalinis direktorius Tomas Vaišvila.

„Ak Bars Aero“ generalinio direktoriaus  Piotro Trubaevo skaičiavimu, planuojama, kad iš pradžių iš Vilniaus į Sankt Peterburgą ir atgal skraidys apie 80 keleivių (pilna lėktuvų talpa – 100).

REKLAMA
REKLAMA

„Iš pradžių planuojame vykdyti skrydžius dukart per savaitę, o vėliau didinti skrydžių dažnumą iki trijų kartų per savaitę“, – sakė P. Trubaevas.

Sankt Peterburgą keleiviai galės pasiekti vidutiniškai per 1 val. 20 min., kelionė kainuos nuo 520 litų.

Turizmo departamento duomenimis, 18 proc. visų turistų Lietuvoje sudaro Rusijos turistai, Rusijos rinka yra antra pagal svarbumą. Skaičiuojama, kad 2011 m. Lietuvą aplankė 320 tūkst. Rusijos turistų.

„Šis skrydis užpildys nišą, kurios iki šiol nebuvo. Itin tai aktualu tiems, kurie skuba, ypač verslininkams“, – spaudos konferencijos metu sakė Lietuvos Respublikos generalinė konsulė Sankt Peterburge Aušra Semeškienė. Jos teigimu, tikimasi, kad būsimasis skrydis bus nuolatinis ir gabens pilnus lėktuvus keleivių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų