REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Hostingo kompanija „Carpathia“ pasiskundė teismui aukštomis „Megaupload“ paslaugos duomenų saugojimo kainomis ir pasiūlė laikinai atnaujinti „Megaupload“ darbą.

REKLAMA
REKLAMA

Kompanija tikina, kad nuo „Megaupload“ uždarymo 25 petabaitų duomenims saugoti ji išleido daugiau nei pusę milijono dolerių. Kasdien „Megaupload“ duomenų saugojimas jai kainuoja 9 tūkstančius dolerių.

REKLAMA

Todėl „Carpathia“ prašo teismo išspręsti šį klausimą. Kompanija siūlo laikinai atnaujinti „Megaupload“ veiklą, kad vartotojai galėtų atsisiųsti savo failus, kuriuos tada galima būtų ištrinti. Taip pat duomenų saugojimą ji siūlo perduoti kitai bendrovei.

Pašalinti „Megaupload“ informaciją iš savo serverių „Carpathia“ negali, nes JAV kinokompanijų asociacija (MPAA) pareikalavo išsaugoti ją siekiant iškelti ieškinius paslaugos naudotojams. Serveriuose saugomi ne tik failai, tačiau ir informacija apie tai, iš kokių IP adresų ir kada jie buvo įkelti. Taip pat skelbiama, kad MPAA ir JAV valdžia atsisakė perimti „Megaupload“ duomenų saugojimą.

„Megaupload“ buvo uždarytas šių metų sausio 19 dieną. Nemažai vartotojų teigė, kad čia saugojo asmeninę informaciją ir nepažeidė įstatymų, todėl reikalavo suteikti jiems prieigą prie paslaugos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų