REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Grupė Britanijos parlamentarų siūlo pervadinti vieną Londono simbolių – Big Beną – ir taip pagerbti karalienę Elizabeth II.

REKLAMA
REKLAMA

Anot 23 parlamentarų, rytinio parlamento rūmų bokšto pavadinąs Elizabeth vardu būtų tinkamas gestas minint 60-ąsias karalienės valdymo metines, praneša „Guardian“, kuriuo remiasi UPI.com.

REKLAMA

Jie nurodo, kad vakarinis bokštas 1860 metais pavadintas karalienės Victorios vardu, taip pagerbiant monarchės „energiją, išmintį ir malonę“. Nors Big Benu iš esmės vadinamas tik bokšte esantis varpas, šis vardas naudojamas ir laikrodžiui bei bokštui.

Grahamas Smithas iš Respublikos grupės, raginančios atsisakyti monarchijos, šį sumanymą pavadino „kvailu ir visiškai netinkamu“.

„Parlamentas tarnauja visiems, o mintis paversti vieną ryškiausių mūsų parlamento simbolių dovana neišrinktam, neatskaitingam šalies vadovui prieštarauja viskam, kas sudaro demokratijos esmę“, – kalbėjo jis.

Už Elizabeth II soste ilgiau išbuvo tik jos proprosenelė Victoria. Tačiau ji turi gerokai mažiau valdžios nei jos pirmtakai ir dabar iš esmės yra simbolinė figūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų