REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai rašytojui Rick Mathieson duotame interviu buvęs HP techninis direktorius Phil McKinne papasakojo eilę įdomių faktų apie tai, kas atsakingas už mobilios platformos Palm WebOS vystymo ir plėtros nutraukimą (paprastai tariant, numarinimą).

REKLAMA
REKLAMA

Phil McKinne teigimu, atsakingu už viską buvo Leo Apothekeris, kuris tuomet buvo kompanijos vykdomuoju direktoriumi ir priėmė sprendimą užbaigti iniciatyvą, susijusią su mobilia operacine sistema „Palm WebOS“. Įdomu tai, jog sprendimo priėmimo dėl WebOS plėtros nutraukimo metu HP valdė „Palm“ tik 16 mėnesių.

REKLAMA

Phil McKinne interviu pareiškė, jog jam buvo visiškai netikėtas sprendimas nutraukti visus darbus, susijusius su „WebOS“, kadangi anksčiau HP buvo priėmusi sprendimą suteikti „Palm“ komandai tris metus, kad būtų išplėtota programinė įranga ir atgaivinti produktai, sukurti jos pagrindu.

„Palm buvo katastrofiškoje būsenoje, čia atsirado HP ir ją „prarijo“ – paprastai mes suteikiame veiksmų laisvę trims metams. „Palm“ turėjo gauti piniginę injekciją, resursų, ekspertų... tačiau 2011 m. liepos mėnesį įvyko vykdomojo direktoriaus kaita – Leo Apothekeris tapo nauja kompanijos galva, ir HP dėl kažkokio priežasties – aš nedalyvavau šio sprendimo priėmime – nutraukia programą, skirtą trims metams. Tai pavyzdys, kaip vadovybė nenori daryti ilgalaikių investicijų ir neturi kantrybės inovacijoms – ir aš nusivylęs, jog HP priėmė tokį skubotą sprendimą“, – pažymėjo Phil McKinne.

REKLAMA
REKLAMA

Leo Apothekeris, buvęs kompanijos SAP vadovas, tapo HP vykdomuoju direktoriumi 2010 m. lapkričio mėnesį po to, kai atsistatydino Mark Hurd. Tačiau savo poste naujasis vadovas išbuvo trumpiau nei metus, kol direktorių taryba nenusprendė jo pakeisti. Per trumpą laiką Leo Apothekeris ėmė vesti HP kitu keliu, susifokusuojant į „debesų“ technologijas ir programinę įrangą. buvo staigiai nutraukti tik tik pasirodžiusio planšetinio kompiuterio TouchPad pardavimai ir netgi buvo pareikšta, kad asmeninių kompiuterių gamybos padalinys bus išskirtas į nepriklausomą kompaniją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Leo Apothekeris tapo HP vykdomuoju direktoriumi, praėjus vos 7 mėnesiams po Palm įsigijimo. Kai kompanija pranešė apie WebOS palaikymo pabaigą ir visų įrenginių su šia programine įranga nutraukimą (tai įvyko 2011 m. rugpjūtį), HP vadovas teigė, jog mobili OS „neįrodė savo gebėjimo sėkmingų pardavimų pagalba išgyventi rinkoje“.

Planšetinis kompiuteris „HP TouchPad“ tokiu būdu rinkoje išbuvo vos 2 mėnesius, kol galiausiai buvo nutrauktas palaikymas ir atšaukta visa mobilių produktų linija. Phil McKinne komentarai leidžia suprasti, jog Leo Apothekeris iš anksto susidarė savo nuomonę apie tai, kaip elgtis su Palm operacine sistema, nesuteikdamas net šanso mobilios įrangos vienam iš „protėvių“ sėkmingai pasirodyti.

„Palm“ ir „WebOS“ gerbėjai buvo nuvilti, kai programinė platforma pasitraukė iš rinkos. Tų, kas tikėjo sėkminga „WebOS“ kova su rinkoje esančiais „iOS“, „Android“ ir „WindowsPhone“, buvo ne tiek jau ir daug, tačiau kai kurie žymūs kitų kompanijų atstovai, pavyzdžiui, „Verizon“ techninis direktorius Tony Melone, manė, jog HP galės tapti konkurencinga mobilių įrenginių rinkos žaidėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų