REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį vakarą į Vilnių atvyksta kino pasaulyje žinomi ir už savo sukurtus vaidmenis, filmus ar jų recenzijas išgarsėję aktoriai, režisieriai bei kino kritikai, kurie vertins festivalio „Kino pavasaris“ konkursinę programą „Nauja Europa – nauji vardai“. Iškilmingai ją šį vakarą atidarys smagi serbų juosta „Svajonė apie Montevidėjų“.

REKLAMA
REKLAMA

Festivalio „Kino pavasaris“ žiūrovai jau pradėjo pažintį su konkursinės programos „Nauja Europa – nauji vardai“ filmų vienuoliktuku. Šį vakarą į festivalį atvyksta garbinga tarptautinė žiuri, kuri prisijungs prie festivalio gerbėjų, tačiau svečių misija – išrinkti patį geriausią ir paskelbti festivalio „Kino pavasaris“ konkurso nugalėtoją, kuriam bus įteikta festivalio statulėlė bei pagrindinis prizas – 7000 eurų.

REKLAMA

„Šio konkurso filmai pasižymi išskirtiniu originalumu ir savitu braižu: jie gyvi, nenuspėjami ir netikėti. Tai debiutiniai arba antrieji Centrinės ir Rytų Europos kino kūrėjų darbai, kurių šiais metais festivalyje yra vienuolika, jie atkeliavo iš devynių šalių. Žiuri teks nelengvas darbas, nes juostos tikrai vertos nugalėtojo vardo, o teks išrinkti tik vieną,“ - sako festivalio „Kino pavasaris“ direktorė Vida Ramaškienė.

REKLAMA
REKLAMA

Susirinkusiems į konkursinės programos „Nauja Europa – nauji vardai“ atidarymo šventę bus iškilmingai pristatyta ir garbingoji žiuri, kurią sudaro aktoriai, režisieriai, scenaristai, prodiuseriai ir kino kritikas: Mirtha Ibarra - viena žymiausių savo kartos aktorių Kuboje, ryški Lotynų Amerikos kino žvaigždė bei nacionalinės Kubos meno mokyklos įkūrėja; Janas Lumholdtas - premiją už nuopelnus Švedijos kinui pelnęs rašytojas, kino kritikas, išleidęs knygą apie ekstravagantiškąjį danų režisierių Larsą von Trierą; garsus tarptautinėje kino arenoje rusų operatorius ir režisierius Pavelas Kostomarovas, kurio naujausią eksperimentinį darbą „Aš tave myliu“ jau galima rasti „Kino pavasario“ repertuare; aktorė ir prodiuserė iš Makedonijos Labina Mitevska, pažįstama iš garsaus britų režisierių Milcho Mancevski ir Michaelo Winterbottomo juostų; latvis Maris Martinsons - režisierius, scenaristas ir prodiuseris, Lietuvos žiūrovams pažįstamas ir kaip filmų „Nereikalingi žmonės“ ir „Amaya“ kūrėjas. Šis garbingas penketukas jau nuo šio vakaro įsilies į festivalio „Kino pavasaris“ žiūrovų minią ir drauge su jais žiūrės filmus, o vėliau spręs, kuris vertas geriausiojo vardo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konkursinės programos atidarymą nuotaikingai šį vakarą, 17.15 val. vainikuos smagi serbų režisieriaus Dragano Bjelogrličiaus juosta „Svajonė apie Montevidėjų“, kuri taip pat dalyvauja konkursinėje programoje „Nauja Europa – nauji vardai“. Filme žavingai atkurta 1930 metų  Belgrado atmosfera, kai desperatiškai buvo formuojama šalies rinktinė pirmajam pasaulio futbolo čempionatui Urugvajuje. Juostoje – ne tik futbolas. Čia jauni žmonės užburia savo užsispyrimu įrodyti, ką sugeba, dega aistra šiam sportui ir, žinoma, meile moterims.

Filmas „Svajonė apie Montevidėjų“ (nuotr. Organizatorių)Filmas „Svajonė apie Montevidėjų“ (nuotr. Organizatorių)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų