REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nolivudu praminta Nigerijos kino pramonė auga kaip ant mielių. Tačiau Nigerijos kūrėjai susiduria su dideliais iššūkiais, visų pirma – pinigų stoka.

REKLAMA
REKLAMA

Kas mėnesį išleidžiama apie 200 Nolivudo filmų. Nigerijos kino pramonė – didžiausia Afrikoje, o per pastaruosius du dešimtmečius išaugo taip, kad aplenkė net patį Holivudą ir vejasi Indijos kino pramonę.

REKLAMA

Nors skaičiai įspūdingi, suktis Nolivudo virtuvėje nelengva. Tarptautiniu filmų turgumi vadinama vieta – didžiausias filmų platinimo centras Vakarų Afrikoje. Anksčiau čia pardavinėdavo baldus, dabar urmu siūlomi filmai. Tarp prekiautojų – ir prodiuseriai, režisieriai, mėginantys tokiu būdu reklamuoti savo kūrinius.„Sukūrę filmą, negalime jo parduoti dideliais kiekiais. Suprantate? Taigi nusprendžiau įkurti šią parduotuvę, kad galėčiau parduoti savo filmus“, – sako prodiuseris ir režisierius Arinze Azeanyache.

REKLAMA
REKLAMA

Nors Nolivudas vis didėja, populiarėja ir plečiasi, pinigų trūksta, o sistema kol kas kitokia nei įprasta pasaulyje.

„Neturime tiek pinigų investicijoms ir reklamai, taigi sukūrę filmą, ieškome finansavimo, kad atgautume išleistus pinigus. Tai didelis iššūkis“, – teigia A. Azeanyache.

Nigerijos kino kūrėjai sukasi greitai. Filmavimai retai trunka ilgiau nei dvi savaites, įranga pigi ir neretai naudota. Į kino teatrus dauguma filmų net nepatenka, bet gatvėje parduodama apie 50 tūkstančių kopijų. Didžiausia paslaptis – populizmas. Pasak vieno Nolivudo režisieriaus, Nigerijos kūrėjai puikiai žino, kaip linksminti publiką, išstudijavo Bolivudo miuziklus, mažo biudžeto siaubo filmus ir Brazilijos muilo operas.

Viktorija Mickutė

LTV naujienų tarnyba

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų